Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cuma mesajı yayınladı. Erbaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

- Mübarek bir zaman dilimi olan cuma vaktinde camilerimizde buluşamadığımız için elbette üzgünüz. Şu anda her bir mümin kardeşimin hüznünü hissediyor, yüreğindeki burukluğu anlıyor, dilindeki duaya ortak oluyorum. Yüce Rabbimiz, en kısa zamanda tekrar coşkuyla ve heyecanla camilerimizde buluşabilmeyi bizlere nasip eylesin.

- Dünya genelinde koronavirüs salgını hızla yayılıyor. Türkiye de maalesef bunun tehdidi altında. Bu gerçeği dikkate alan devletimiz, önemli tedbirler ve kararlar almakta, tüm kurum ve kuruluşlarımız halkımızın sağlığını korumak adına üzerlerine düşen görevi büyük bir sorumluluk bilinci ve titizlikle yerine getirmeye çalışmaktadır.

- Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasıyla vüris tehdidi bitene kadar camilerimizde cemaat ile namaz kılınmasına ara verilmiştir.
'Mümince duruş' için 3 temel ilke: Tedbir, tevekkül ve duadır.

- Bütün bir toplumu ve insanlığı tehdit eden bir salgın sebebiyle alınan bu kararlara uymamak toplum sağlığını tehlikeye düşürecek ciddi bir hata, büyük bir vebal ve kul hakkı ihlalidir. Dolayısıyla söz konusu kararlara uymak dini bir gerekliliktir, cuma ve cemaatle namaz konusunda ısrarcı olmak ise dinen caiz olmayan bir tutumdur."

Editör: Haber Merkezi