MÜCAHİT ÖZDEMİR KİMDİR?

1 Ağustos 1975 tarihinde Sivas’ta doğdu.

Mücahit ÖZDEMİR, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 1997 yılında mezun olmuş, ardından 1998 yılında Leeds Üniversitesinden Uluslararası Ekonomi Politika alanında yüksek lisans derecesini almıştır.

İş hayatına 1999 yılında, Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Mücahit ÖZDEMİR, aynı kurumda 2007 yılına kadar Müfettiş olarak görev yapmıştır. Teftiş Kurulu Başkanlığındaki görevini takiben 2011’e kadar Genel Müdürlük/Kredi ve Finans birimlerinde çalışmıştır.

2011-2016 yılları arasında, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)’nun uluslararası enerji projeleri geliştirmek üzere kurmuş olduğu alt şirketi olan Turkish Petroleum International Company (TPIC)’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Mücahit ÖZDEMİR; 2016 yılında TPAO Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haziran 2018’den itibaren TPIC Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Mücahit ÖZDEMİR, daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Bakan Yardımcısı Danışmanı olarak çalışmıştır. Bakanlık bünyesinde görev yaptığı sırada çok sayıda ulusal ve uluslararası satınalma işlemi gerçekleştirmiştir.

Mücahit ÖZDEMİR, 12 Şubat 2019 tarihi itibariyle Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmişti.