Bursa'da geçen yıl doğal gaz borusunu keserek mahalleyi havaya uçurmak isteyen kadın, yine ortalığı ayağa kaldırdı. Mahalle sakinleri ile kavga eden kadın, olay yerine gelen polis ekiplerine elindeki çaydanlık ile direnerek, ekipleri ölümle tehdit etti. Gözaltına alınan kadın serbest kalınca mahallede kendisini şikayet edenlere sopayla saldırdı.

İlginç olay, merkez Osmangazi ilçesi İvazpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akgül Y. (41) ile mahalle sakinleri arasında gürültü sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Akgül Y., sokaktan topladığı taşları vatandaşların evlerine fırlatıp küfürler etmeye başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

'Çarşıdan gömlek mi alıyorsun?'

Olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşların şikayetçi olması üzerine Akgül Y.'yi polis eşliğinde gözaltına almak istedi. Ancak Akgül Y., eline aldığı çaydanlık ile polis ekiplerine direnerek, küfür ve hakaretlerini sürdürdü. Akgül Y., kendisini gözaltına almak isteyen ekiplere, "Kimi gözaltına alacaksın. Çarşıdan gömlek mi alıyorsun?" diye tepki gösterdi.

Polis ekiplerinin sabırlı bekleyişi ve Akgül Y.'yi defalarca uyarması ise dikkat çekti.

Mahalleyi havaya uçuracaktı

Öte yandan Akgül Y. geçtiğimiz yıl mahalle sakinleri ile kavga ettikten sonra, kapısının önündeki doğal gaz borusunu keserek, elindeki sigara ile mahalleyi havaya uçurmak istemişti. Bölgeye gelen Bursagaz ekipleri, doğal gaz hattını kapatarak, olası bir facianın önüne geçmişti.

Yaklaşık 1 saat boyunca ekiplere direnen Akgül Y., yine doğal gaz borusunu patlatarak, mahalleyi havaya uçurmak ile tehdit etti.

'Cezaevinde memur yaktım'

Akgül Y., elindeki çaydanlığın, polis ekiplerinin başarılı hareketiyle ele geçirilmesiyle gözaltına alındı. Ekip aracına götürülen Akgül Y., resmi ekip aracını da tekmeledi. Bu sırada kelepçelenen Akgül Y., kendisini gözaltına alan polislere, "Sizinle görüşeceğiz, öldürürüm yaşatmam sizi, ben cezaevinde memuru yaktım siz kimsiniz" dedi.

Gözaltına alınan Akgül Y., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Serbest kalmasının ardından mahallesine dönen kadın onu şikayet eden komşularına bu seferde sopayla saldırarak tehdit etti.