Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlar için Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Serdar Savaş çarpıçı bir öneri getirdi. Savaş, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında bu yaş grubu için kontrollü olarak sokağa çıkmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Savaş şu ifadeleri kullandı:

- Madem hafta sonu sokağa çıkma yasağı var, 65 yaş üstü vatandaşlar dışarıda kimse olmayacağı için dışarı çıkabilirler. Bu onların hem fiziki olarak kas ve eklemleri için gerekli ama daha da önemlisi ruhsal durumlarıu için gerekli. Onları mutsuz etmek durumunda değiliz. Bunu tıbbi olarak öneriyorum.

- Dışarı çıkın, kıyafetinizi dirseklerinize kadar sıyırın, avuç içlerinizi ve yüzünüzü güneşe doğru getirin ve 5 dakika kadar durun. Bu hem D vitaminini aktivie edecek  hem de ruhunuza iyi gelecek. Bunu gün ortasında, güneşin en dik geldiği sırada yapmalarını öneriyorum. Bu uygulamanın adı fototerapidir.

- Ayrıca kimseye yaklaşmadan, maskelerini takarak yürüyüşler yapmaları da iyi gelecektir. COVID-19’la yaşamı sürdürülebilir kılmamız gerekiyor. Burada insanların biraz sempati yapması lazım.
 

Editör: Haber Merkezi