Ekin Aksoy kimdir sorusu, bu kritik sahneden sonra arama motorlarının zirvesine çıktı. Aksoy, sosyal medyasında yaptığı duygusal paylaşımla ekip arkadaşlarına ve izleyicilere teşekkür ederken, hayranları genç oyuncunun hayatını merak etmeye başladı. İşte hakkında bilinenler.
Ekin Aksoy kimdir?
Ekin Aksoy, son dönem dizi sektörünün hızla yükselen yüzlerinden biri. Tiyatro kökenli. Televizyon kariyerine 2024'te başladı, bir yıl gibi kısa sürede dört ayrı projede rol aldı. Yeraltı dizisindeki Komiser Pınar rolü kariyerinin en geniş yankı uyandıran işi oldu. Sert mizacı ile duygusal yönünü aynı sahnede geçiş yapabilmesi, izleyiciyi ve eleştirmenleri etkiledi.
Ekin Aksoy kaç yaşında?
1 Ocak 2000 doğumlu. Şu an 26 yaşında. Genç yaşına rağmen ekranda olgun bir duruş sergilediği için çoğu izleyici onun daha büyük olduğunu düşünüyor.

Ekin Aksoy nereli?
İstanbul doğumlu ve İstanbul'da büyüdü. Oyunculukla ilk kez ilkokul sıralarında tanıştı. Türkçe öğretmeninin verdiği bir ödev onu tiyatroya yönlendirdi. Ailenin desteğiyle bu merak zamanla profesyonel bir kariyere dönüştü.
Ekin Aksoy oyunculuk eğitimini nerede aldı?
Aksoy, İstanbul Halk Tiyatrosu'nda sahne çalıştı. Ardından Tuğçe Yıldırım'dan oyunculuk dersleri aldı. Tiyatro disiplini onun ekrandaki diksiyonuna ve beden diline yansıdı. Özellikle aksiyon sahnelerinde tiyatro altyapısının sağladığı kontrollü oyunculuk öne çıkıyor.
Ekin Aksoy hangi dizilerde oynadı?
Ekranla tanışması 2024 yılında TRT 1'de yayınlanan Bir Sevdadır dizisiyle oldu. Dizide özgür ruhlu Menevşe Bıçakçı karakterine hayat verdi. İlk işi olmasına rağmen bu karakterde kendini hızlıca gösterdi.
Ardından Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmen koltuğunda oturduğu Güzel Aşklar Diyarı geldi. Kapadokya'da çekilen dizide Roza Alaca karakterini canlandırdı. Eşini kaybetmiş hamile bir kadını oynaması, dramatik performans konusunda sınırlarını gösterdi. 2025'te Kardelenler dizisinde Rüya rolüyle ekrana döndü. Son olarak Yeraltı dizisinde Komiser Pınar Esen'i canlandırdı.
Ekin Aksoy Yeraltı dizisinden neden ayrıldı?
1 Nisan 2026'da yayınlanan 10. bölümde Pınar komiser, Bozo'nun amcası Don Çiçi'nin kurduğu tuzağa düştü. Paşa ile birlikte evden çıktıkları gece karanlıkta bekleyen tetikçinin kurşunlarına hedef oldu. Göğsünden vurulan karakter, Paşa'nın kollarında hayatını kaybetti. Olay yerine yetişen Bozo ve Haydar Ali için çok geçti.
Ekin Aksoy, bölümün ardından Instagram'dan veda mesajı yayınladı. Karaktere ait siyah-beyaz bir kare paylaşan oyuncu, "Bu karakteri bana emanet eden emeği geçen tüm yapım ekibine, bana inanan ve her anımda yanımda olan yönetmenime, birlikte sahne paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğum tüm oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Ayrılığın senaryo gereği olduğu belirtildi. Ancak sosyal medyada "Melek ile Paşa'nın birlikte olması için Pınar harcandı" yorumları da yapıldı. Aksoy'un bundan sonraki projesi henüz netleşmedi. Genç oyuncunun yeni bir yapımda izleyici karşısına çıkması bekleniyor.
