‘Çayın kalabalıkla arası iyidir, kahve ise yalnızlık ister’ derler… Kahve tutkunları için günün en keyifli dakikaları, kuşkusuz nefis bir kahvenin yudumlandığı zamanlardır. Peki, en çok hangi kahve çeşitlerinin tercih edildiğini merak ediyor musunuz? O halde gelin, merakınızı birlikte giderelim!

● Türk Kahvesi

Dünya genelinde olmasa bile Türkiye’de en çok tercih edilen kahve kuşkusuz Türk kahvesidir. Kahvaltı sonrasında, yemeklerden sonra ya da akşam üzeri saatlerinde güne keyifli bir mola vermek isteyenler tercihini çoğunlukla Türk kahvesinden yana kullanıyor. Bildiğiniz gibi hazır Türk kahveleri de kullanıma sunuluyor. Bu sayede herhangi bir yerde sadece sıcak su kullanarak da kahve keyfi yaşamak mümkün olabiliyor. Hazır Türk kahvelerini incelemek için Mahmood kahve çeşitlerine yönelin. Bu ürünleri Sonsepet.com adresinde gözden geçirebilir ve en uygun fiyatla satın alabilirsiniz.

● Granül Kahve

Sıklıkla tüketilen kahve çeşitleri arasında granül kahveler de bulunuyor. Granül kahvelerin kendi içerisinde pek çok farklı seçenek sunuyor olduğunu da belirtmeliyiz. Onlarca farklı granül kahve çeşidi var ve haliyle herkesin kendi damak tadına uygun olanları bulması zor olmuyor. Kimileri kahvesini krema ile birlikte tüketirken kimileri şekerli ya da sade olarak tüketmeyi tercih ediyor. Granül kahveler arasından en çok tercih edilenlerle listemize devam ediyoruz.

● 3’ü 1 Arada Kahve

Bu kahve çeşitlerinin büyük bir ilgi görmesinin nedenleri arasında başı çeken pratik ve leziz olmasıdır. Tek fincanlık paketler halinde tüketime sunuluyor. Fincana karışımı boşalttıktan sonra üzerine sıcak su dökülmesi ve karıştırılması, kahvenin içime hazır hale gelmesini sağlıyor. Bu kahve karışımda ise kahvenin yanı sıra şeker ve süt tozu da bulunuyor.

● 2’si 1 Arada Kahve

Kahvesini şekersiz içenler için hazırlanan 2’si 1 arada kahveler ise yine sık tüketilen kahve çeşitleri arasında yer alıyor. Kahve ve süt tozu barındıran bu ürünler de tekli paketler halinde hazırlanarak günün her saatinde ve her yerde tercih edilebiliyor. Özellikle kahve hazırlamaya uygun bir ortamın olmadığı zamanlarda kahve tutkunlarının imdadına 2’si 1 arada kahvelerin yetiştiğini söyleyebiliriz.

● Filtre Kahve

Filtre kahve de sık tüketilen kahve çeşitleri arasında yer alıyor ve özellikle seçimini sadece filtre kahveden yana yapanların sayısının bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ofislerde de en sık tüketilen kahve çeşitlerinden birisidir. Hazırlanması için biraz sabırlı olması gerekse de her yudumda bu uğraşa değer diyeceğinizden emin olabilirsiniz. En leziz filtre kahve çeşitleri için de Sonsepet.com adresine uğrayabilirsiniz. Leziz ve uygun fiyatlı filtre kahveler bu platformda kullanıma sunuluyor.

● Americano

Tüm dünya genelinde espresso kahveden sonra en çok tüketilen kahvedir. Bir fincanda yalnızca 15 kalori olması da bu kahvenin büyük ilgi görmesinin nedenleri arasında yer alıyor. Genel olarak bakıldığında bu kahvenin espressonun yumuşatılmış hali olduğunu da söyleyebiliriz. Sert içim kahvelerden hoşlanmayanlar tercihini genellikle Americano yönünde kullanıyor. Pek çok sert kahve çeşidinden farklı olarak sadece sabahları değil günün her saatinde tüketilebilen bir kahve olduğunu da belirtmeliyiz.

● Cappuccino

İtalyan kahvesi olan cappuccino tadına bakanları kendine hayran bırakacak kadar lezzetli bir kahvedir. Espresso ve sıcak sütün kaynatılması ile elde edilen bu kahve türünün hazır olanları daha fazla rağbet görüyor. Toz formuna getirilmiş olan kahveye sadece sıcak su ekleyerek içime hazır hale gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Böylece her yerde ve her zaman kahveniz içime hazır oluyor. Seçkin markalar tarafından üretilmiş olan kahve çeşitlerine yönelmeniz durumunda hazır kahve çeşitlerini de lezzet kaybı olmadan içme keyfini yaşayabilirsiniz.

● Espresso

Espresso İtalyanlar tarafından 19002lü yıllarda keşfedilmiş olan bir kahve türüdür. Kısa zamanda tüm dünyaya yayılan bu leziz kahve çeşidi aslında hızlı kahve demleme yöntemi kullanılarak hazırlanıyor ve hazırlanmasında da basınçtan yardım alınıyor. Çok sık tüketilen bir kahve olmakla birlikte Türkiye’de de hazır formlarının ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Yukarıda sıraladığımız kahve çeşitlerinin tamamını ve hatta aromalı kahveleri Sonsepet.com adresinden temin edebilirsiniz. Sitede kahve fiyatları son derece makul fiyatlardan oluşuyor. Düşük fiyatlarla birlikte son derece geniş bir ürün çeşidi yelpazesi beğeniye sunuluyor. Aklınıza gelebilecek her türlü kahve çeşidinin yanı sıra çay çeşitleri de seçenekler arasında mevcut. Düşük bir bütçe ile ihtiyaç duyulan tüm yiyecek ve içecekler site üzerinden temin edilebiliyor.

Editör: Haber Merkezi