İç mekan dekorasyonlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan avize çeşitleri, farklı formları ve şık modelleriyle yaşam alanlarına hareket kazandırır. Aydınlatma sistemleri arasında görkemli modelleriyle dikkat çeken avizeler, dekorasyonların tamamlayıcısı olarak da terci edilir. Günlük yaşamın her alanında kullanılabilen avize modelleri, dekoratif yönü ile sıcak bir atmosfer yaratır. Işığın yeterli biçimde sağlanmasını amaçlayan seçenekler, evinizin şıklığını tamamlamaya aday. Hem ortamı aydınlatan hem de dekorasyonu tamamlayan avizeler, teknolojik gelişmeler ile birlikte farklı modellerde üretilir. Avize modelleri ev dekorasyon stiline bağlı olarak tek kollu, kollu, spor, sarkıt, ahşap, retro, klasik taşlı, tekli avize gibi farklı formlarda satışa sunulur. Yeni nesil teknolojiler ile donatılan modeller, şık ve taşlı tasarımları ile görenlerin beğenisini kazanır. Kafe, restoran, ofis, okul, bar, alışveriş merkezi gibi ortak mekanlarda sıklıkla tercih edilen avizeler, yarattığı dekor havası ile evlerin yatak odalarında ve oturma salonlarında da sıklıkla kullanılır.

Her Ortama Uyum Sağlayan İç Mekan Aydınlatmaları

Mekanlara görsel bir değer kazandıran avize modelleri, ışık kaynağını estetik bir forma dönüştürür. Evin çeşitli odalarında tercih edilen avizeler; sarkıt, örümcek, LED, balon, kristal, şapkalı, halatlı, ahtapot, pervaneli, tekli, kafes gibi modellere ayrılır. Estetik açıdan dikkat çeken LED'li avizeler ise belirli bir alana dikkat çekmek için kullanılabilir. Genellikle makyaj masası ile çalışma masası üzerine konumlandırılan LED'li modeller, az enerji tüketimi ile tasarruf yapmanıza imkan tanır. Ortamın enerjisini yükselten sarkıt avize modelleri de daha çok salon avize modelleri arasında yer alır. Işığı eşit bir şekilde dağıtan sarkıt tasarımlar, kullanıldığı alana modern ve şık bir görünüm kazandırır. Sarkıt biçiminde tasarlanan aydınlatma araçları, evin daha özel noktaları arasında olan çocuk odası, genç odası ve yatak odalarında da sıklıkla tercih edilir. Taşlı modeller de geleneksel ve klasik esintilerin hakim olduğu yaşam alanlarında ideal bir seçenek oluşturur. Klasik avizelerin yanı sıra ortamın havasını anında değiştiren modern avizeler de kullanıma sunulur. Modern çizgilerin hakim olduğu ürünler, çağın modasına ayak uydurmanızı da sağlar. İç dekorasyonun yapısına göre geometrik desenlere sahip avizeler de tercih edilebilir. Endüstriyel bir görünüme sahip olan modeller yaşam alanlarına retro hava katabilir. Geçmişten günümüze etkisini yitirmeyen şapkalı avizeler ise modern salonlarda geleneksel bir ambiyans oluşturur.

Avize Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zengin ürün çeşitliliğine sahip avize modelleri; renk, marka, çap, yükseklik, malzeme, genişlik, duy tipi, model, koleksiyon, tasarım çizgisi, watt ve maksimum watt özelliği ile farklılık gösterir. Tasarımı, ebatı ve malzeme kalitesi ise kullanıcılar için çeşitli alternatifler sunan avize modelleri yaşam alanlarına hareketlilik kazandırır. Avize modelleri arasından bir seçim yaparken ihtiyaçlar, beklentiler, beğeniler, zevkler, kullanım alanı ve dekorasyon stili dikkate alınır. Mekanlara farklı bir hava katan doğru bir avize için satın alma aşamasında bazı hususlara önem vermek gerekir. Ürünler arasından seçim yaparken öncelikle avizenin kullanılacağı ortam belirlenmelidir. Model seçiminde mekanın dekorasyon stili ve ambiyansı da oldukça önemlidir. Seçilecek avizenin ne kadarlık alanı aydınlatacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Renk, işlev ve tasarım özelliklerine bağlı olarak çeşitlik gösteren avize fiyatları da tercih aşamasında önemli bir unsur olarak kullanıcı karşısına çıkar.

Avizelerin Temizliği Nasıl Gerçekleşir?

Avize modelleri kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde tozlanıp kirlenebilir. Işığın yeterince ortamı aydınlatabilmesi için avize temizliğine önem ve özen göstermek gerekir. Avizelerinizi temizlemeye başlamadan önce ortamda bulunan halıların, mobilyaların ve aksesuarların üstüne bir bez sererek temizleme esnasında kirlenmelerini önleyebilirsiniz. Bir merdiven yardımı ile avizenize uzanarak temizlik işlemine başlayabilirsiniz. Plastik, kumaş veya ahşap avize modellerini sabunlu bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Islak bez ile silinemeyecek avize modellerini ise kuru bir bez yardımı ile temizlemeniz yeterlidir. Siz de kolay bir temizlik deneyimi sunan avize modelleri arasından zevkinize ve ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Yaşam alanlarının havasını değiştiren avize modellerini Koçtaş web sitesi üzerinden inceleyebilir, güvenilir ve kolay alışveriş imkanı ile hemen siparişinizi verebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi