İzmit'te işitme engelli olan Engin Elekçi'’yi darbedip görüntülerini sosyal medyada paylaşması üzerine gözaltına alınan Fırat Kaya ve olayla bağlantısı olduğu tespit edilen E.M. ve M.A. tutuklandı. 

22 Mart günü İzmit’te bir bağ evinde iş verme vaadiyle Aydın’da yaşayan işitme engelli olan Engin Elekçi'yi İzmit’e çağıran Fırat Kaya, Engin Elekçi’yi işportada bir gün çalıştırdıktan sonra parasını aldı ve bir bağ evinde darbedip, ardından görüntüleri sosyal medyada nefret söylemi içeren ifadelerle paylaştı.

Engin Elekçi olayın ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Şiddet görüntüleri sosyal medyada gündem olurken, Fırat Kaya’nın tutuklanması talep edildi. Fırat Kaya ile olay anında beraber oldukları belirtilen E.M. ile M.A. dün gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Fırat Kaya'nın da işitme engelli olduğu ve tercüman aracılığıyla ifadesinin alındığını belirtildi. Fırat Kaya ve yanında bulunan 2 kişi, “Kasten insan öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde yayma” suçlamasıyla Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi