İzmir açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan bir binanın enkazının altında kalan Buse Hasyılmaz kurtarıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonda konuştuğu genç kız ve yanındakilere ulaşmak için 283. Sokak'taki enkazın içinde lazer ışıklı kontrol yapan ve termal kamera kullanan ekiplerin çalışması sonuç verdi.

Enkaz altından yaklaşık 9,5 saat sonra çıkarılan Buse Hasyılmaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Hasyılmaz'ın nişanlısı Nurullah Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinden eve dönerken nişanlısının enkaz altında kaldığını öğrendiğini, enkazın başına gidip dua etmeye başladıklarını belirterek başta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olmak üzere, tüm ekiplere teşekkür etti.

Yalçın, "Enkazın içinde kim varsa, darısı onların başına. Enkazdan çıktıktan sonra çok fazla bir şey konuşamadık. Annesini sorup durdu. Gözüyle görmediği için inanmadı. Hastaneye getirdiler. Filmleri çekildi, herhangi bir sıkıntısı yok, vücudunun bazı yerlerinde darbeye bağlı morluklar var. Onun haricinde çok şükür, normal odada tedavisine sürdürüyor." diye konuştu.

Ayrıca 62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

53 yaşındaki Fadime Tolu, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 15 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 35 yaşlarında olduğu belirtilen Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaşa da ulaştı. Enkazda 16 saat kalan Soydan, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Hülya Özmet de, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 17 saat sonra yaralı kurtarıldı.