Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 30 yaş altındaki bireylerin evlenmemesini eleştirmişti. Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra özellikle kısmet açma dualarına büyük rağbet gördüğü ortaya çıktı.

ÇEŞİTLİ PAKETLER VAR

Türkiye’de pazarlama üzerine yayın yapan bir televizyon kanalında dua paketleri satıldığı ortaya çıktı. Ev, araba almak isteyeninden sınavı kazanmak isteyene kadar herkesin cebine göre çeşitli paketler bulunuyor. ‘Kısmetim kapalı diyenlere özel dua’ ifadeleri ile 129 TL’ye dua paketi satılıyor. İçerisinde 1 Kuran-ı Kerim ve 1 özel dua yer alan pakete kargo ve KDV’de dahil.

'HURAFELERE İNANAN ÇOK'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, bu olayların her çağda farklı şekillerde yaşandığını belirterek, “Bu yeni bir olay değil, tarih boyunca her dinde hurafelere inanmak yaygın bir davranış. Bu duruma hiç şaşırmadım piyasa da bundan hemen istifade etmiş. Toplum ne tarafa ağırlık veriyorsa istismarcılar da hemen oraya yöneliyor. Bu hurafelere inanların sayısı da hiç az değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Editör: Haber Merkezi