Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılara yardım ve yataklıktan hüküm giyen, saldırıların faili Alparslan Arslan tarafından el bombalarını kendine veren şahıs olduğu ileri sürülen eski avukat Süleyman Esen, esrarengiz bir şekilde Üsküdar'daki evinin balkonundan düşerek yaşamını kaybetti.

Yargılanıp beraat ettiği Ergenekon davalarının da sanığı olan 43 yaşındaki Süleyman Esen'in Üsküdar, Bulgurlu Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kaldığı evde anne ve babasının evde bulunduğu bir sırada evin balkonuna çıktığı, sonra da 6. kattan yere düştüğü belirtildi. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri de Esen'in öldüğünü belirledi.

Esen'in anne ve babası oğullarının balkondan düştüğünü komşularından öğrendiklerini belirtip “Balkona çıkmıştı. Son dönemlerde Psikolojik sorunları artmıştı. Aynı zamanda tansiyon hastasıydı, tansiyon sorunu yaşayıp düşmüş de olabilir” dedikleri öğrenildi.

43 yaşındaki Esen'in kesin ölüm nedeni adli tıp raporuyla kesinleşecek.

“Danıştay Saldırısı” davası sanıklarından olan Süleyman Esen, yargılamayı yapan Ankara 23.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılında 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Avukat olan ve karıştığı olaylar sonrasında avukatlık belgesi iptal edilen Esen yine yargılandığı Ergenekon üyeliğinden ise 2013’te beraat etmişti.

Editör: Haber Merkezi