Doğu Anadolu'nun Ayasofyası olarak nitelendirilen ve milattan sonra 932-937 yılları arasında kilise olarak ibadete açılan, 1064 yılında camiye dönüştürülerek cami olarak kullanılan Kars'taki Kümbet Camii'ne gelen ermeniler, burada ayin yaptı. Olayı şaşkınlıkla izleyen Kars halkı, ayini çekerek cep telefonlarına kaydettiler.

SOSYAL MEDYADA DA GÜNDEMDE

Sosyal medyada da gündeme gelen konuya yüzlerce kişi tarafından yorum yapıldı. Ekşi Sözlük adlı platformda da konuyla ilgili başlık açan kullanıcılar, yapılan ayin töreninin videoya çekilip kötü gibi gösterilmesini eleştirdi. Çoğu kullanıcı da olayın Ermeniler tarafından yapılan bir manipülasyon olduğunu vurguladı. Diğer kullanıcılar ise camiye ibadet için gelen herkesin Müslüman, Ermeni fark etmeden İslam dininin de hoşgörü dini olduğunu vurgulayarak ibadetlerini özgür bir şekilde gerçekleştirebileceklerini söyledi. 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 

KARSLILAR ANLAYIŞLA KARŞILADI

Kars'a son zamanlarda çok fazla Ermeni geldiğini vurgulayan Karslılar, yapılan ibadetin normal olduğunu vurgulayarak ibadet için gelinen bir yerde kötü düşüncelere yer verilmemesi gerektiğini aktardılar. Çevre halkı ayrıca ibadet yerinde kendi inancıyla ibadet etmekte bir sakınca görmediklerini de belirttiler.

Editör: Haber Merkezi