Türkiye'de örnek proje olarak gösterilen ve ilk kez Erzincan'da yapılan çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilen üst geçit ile yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.Ekolojik Üst Geçit, besicilerin güvenli rotası haline gelirken, bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.Üst geçit projesinin hayata geçirilmesini memnuniyetle karşılayan bölge insanı, ölümlü kazaların önüne geçilmesi nedeniyle rahatladıklarını söyledi. 

İLK KEZ ERZİNCAN'DA YAPILDI

Üzümlü ilçesine bağlı Karakaya, Pişkidağ ve Sarıkaya köylerindeki besicilerin isteği üzerine Çermik mevkisine 3 milyon 400 bin lira bütçe ile üst geçit yapıldı.

Türkiye'de örnek proje olarak gösterilen ve ilk kez Erzincan'da yapılan çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilen üst geçit ile yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

BÖLGE İNSANI RAHAT BİR NEFES ALDI

Karayolları 16. Bölge Müdürü Mustafa Horuz, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün trafik güvenliğini her şeyin üstünde tuttuğunu ve yapılan geçitle bölge insanının rahat bir nefes almasının sağlandığını söyledi.

Kara yolunun geçtiği bölgede binlerce dönüm mera bulunduğunu dile getiren Horuz, "D-100 kara yolumuz mera alanlarımızı ikiye kesmekte ve alanın ortasında bulunmamız nedeniyle yol üzerinde kaçak veya toplu hayvan geçişlerine maruz kalmaktaydı. Bu geçişler sırasında zaman zaman maddi veya yaralamalı hatta ölümlü kazalar meydana geliyordu." diye konuştu