Şanlıurfa'da Yavuzselim Mahallesi'nde yaşayan ve madde bağımlısı olduğu öne sürülen Ramazan Çakmak, 10 yıllık eşi N.Ç.'ye şiddet uyguladı. 4 çocuk annesi N.Ç. de 6 ay önce ailesinin yanına yerleşip, boşanma davası açtı. 

Ramazan Çakmak, 2 ay önce 'vakit geçirme bahanesi' ile çocuklarını alıp, evine götürdü. Ancak geri getirmedi. Bunun üzerine N.Ç., çocuklarını almaya gitti. Ancak Ramazan Çakmak, eşine şiddet uyguladı. N.Ç., 2 yaşındaki oğlunu alarak ailesinin yanına geri döndü.

TUTUKLANDI

Bu olaydan birkaç gün sonra babalarının evinden dışarı çıkan 2’si kız, 3 çocuğun yüzünde morluk ve şişlikler olduğunu gören komşular, anne N.Ç.'yi aradı. Hemen eşinin yaşadığı eve gelen N.Ç., polisi arayarak şikayette bulundu. Tedaviye alınan ve pedagog eşliğinde bilgilerine başvurulan çocuklar annelerine teslim edilirken, gözaltına alınan Ramazan Çakmak 16 Eylül günü tutuklandı.

"MUSKAYI GÖRÜNCE KENDİMİ KAYBETTİM"

Hakkında 'eziyet etme' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ramazan Çakmak'ın, 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılan Ramazan Çakmak, eşinin evden ayrılmasının ardından tekrar barışmak istediğini, ancak mümkün olmayınca intihara kalkışarak, kendisini silahla yaraladığını söyledi. Hastanede tedavi gördüğünü ve vakit geçirmek için çocuklarını alarak eve geldiğini, bu sırada kayınvalidesi tarafından yapıldığını ileri sürdüğü bir muska bulduğunu belirten Ramazan Çakmak, "Muskayı görünce kendimi kaybettim. Çocukları dövdüm. Ancak o an nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Birkaç tokat attım. Ben çocuklarımı döverken sopa ve kemer de kullandım ancak çok pişmanım” dedi.

Mağdur çocukların avukatı Abdurrahman Ilık ise sanık hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Dosyada adı geçen çocukların işkence görmesine şahit olan komşunun tanık olarak dinlenmesini talep eden Avukat Ilık, sanığın tutukluluğunun devamını istedi.

Sanık babanın avukatı ise müvekkilinin tahliye edilerek psikolojik tedavi görmesini talep etti.

Talebi reddeden mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi