Evde kendi yöntemleriniz ile İngilizce dilinizi geliştirmek için uygulayabileceğiniz basit ve faydalı uygulamalar vardır. Birçok defa İngilizce öğrenmek için girişimde bulunduğunuzu ve başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız farklı yöntemlerden yararlanmayı deneyebilirsiniz.

Altyazılardan Yararlanmak

Film ve dizi izliyorsanız bu durumu yeni bir dil öğrenmek için avantaja çevirebilirsiniz. Belirli seviyede İngilizce bildiğinizi düşünüyorsanız ve Türkçe altyazılı içerikler izlerken konuşulanların büyük bir çoğunluğunu anlayabiliyorsanız, film ve dizi izlerken altyazıları kapatabilirsiniz. Evde İngilizce öğrenmek için uygulayabileceğiniz en eğlenceli yöntemlerden birisi altyazıları kapatmak olacaktır. Eğer İngilizce konuşulanları anlamıyorsanız ve giriş seviyesinde bir bilginiz varsa Türkçe altyazılı ve İngilizce konuşulan içeriklerden yararlanabilirsiniz.

İngilizce Günlük Tutmak

Öğrendiklerinizi pekiştirmek ve bol bol pratik yapabilmek için İngilizce günlük tutmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz kendinize özel bir blog yazarak da bunu gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir konuda daha iyi olabilmek için pratik yapmanız gerektiğini de asla unutmamalısınız.

Yeni Kelimeler Öğrenmek

Her gün yeni kelimeler öğrenmeniz ve bu kelimeleri not almanız size iyi gelecektir. Notlarınızı deftere, bilgisayara veya akıllı telefonunuza alabilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz kelimelerin anlamlarını kağıtlara yazarak evinizdeki duvarlara veya panolara da yapıştırabilirsiniz.

İngilizce Sohbet Etmek

Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız korkmadan konuşmayı denemelisiniz. İnternet üzerinden yabancı arkadaşlar edinerek onlarla sohbet etmeyi deneyebilirsiniz. Pratik yapmak için eşsiz bir yöntem arıyorsanız mutlaka insanlarla bir şekilde İngilizce sohbet etmelisiniz.

Mobil Uygulamaları Kullanmak

Evde İngilizce öğrenebilmek için mobil uygulamaların gücünden de yararlanabilirsiniz. Pratik yapmanızı sağlayabilecek olan mobil uygulamalar içerisinde birçok farklı formatta hizmet sunabilecek alternatif bulabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınıza uygun olabilecek uygulamalar sayesinde İngilizce seviyenizi geliştirmeye başlayabilir veya sıfırdan dili öğrenmeye adım atabilirsiniz. Teknoloji sayesinde yararlanabileceğiniz uygulamalar iOS ve Android sistemlerine uyumlu olabilecek şekilde tasarlanır ve sizlere sunulur. Popüler ve ücretsiz İngilizce uygulamaları araştırması yaparak İngilizce konusundaki hakimiyetinizi güçlendirebilirsiniz. Çeşitli testler de sunabilen uygulamalar aynı zamanda oyunlaştırma tekniklerini de sık sık kullanırlar. Böylelikle evde kendi imkanlarınız ile İngilizce öğrenebilmeniz bir hayli kolay ve keyifli bir noktaya gelebilir.

Editör: Haber Merkezi