Sahte içki faciası Kırıkkale ve İzmir'den sonra diğer illerde de ortaya çıktı. Çeşitli illerden de peş peşe ölüm haberleri geldi

Önce Kırıkkale ve İzmir'de ortaya çıktı, sonra da il il yayıldı.

Sahte içki faciası nedeniyle yurdun dört bir yanından ölüm haberleri geldi.

Kırıkkale'de 7, İzmir'de 17 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Mersin'de 5, Muğla'da 2, İstanbul ve Aydın'da da 1'er kişinin içtikleri sahde içki nedeniyle öldükleri belirtildi. Ölü sayısı 33'e yükseldi. 

18 kişinin de hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirlenirken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Mersin'de sahte içki nedeniyle gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. 52 bidon içinde toplam 260 litre etil alkol ile çok sayıda boş şişe ve etiket ele geçirdi.

Toroslar ilçesindeki büfeye baskın yapan polis ekipleri, ele geçirilen 19 adet 50 cl’lik şişelerdeki sıvının, metanol oranı yüksek sahte içki olduğunu saptadı. Kapatılan büfenin işletmecileri H.Ü. ve E.A., gözaltına alındı. Şüphelilerin sahte içkileri aldıklarını söyledikleri M.F. isimli kişinin evine baskın yapan ekipler, 52 bidon içinde toplam 260 litre etil alkol ile çok sayıda boş şişe ve etiket ele geçirdi. 

Aydın’ın Nazilli ilçesinin Sevindikli Mahallesi’nde Osman Ö. (62) ile Orhan Öztürk (57)  birlikte alkol aldı. Orhan Öztürk hayatını kaybederken, Osman Ö.'nün yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İstanbul Kartal’da Avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36) sahte içki nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybederken; Kemal K. Abdil K. ve Rahmi K.’nin Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Zehirlenenlerin ifadesi üzerine düzenlenen baskında işletme sahibi Yavuz Ö. gözaltına alındı. Aramalarda rakı yapımında kullanılan 290 anason kiti, 10 votka kiti, 2.5 litre sahte rakı ve aynı miktarda sahte votka ele geçirildi. Ayrınca aramalarda metanol zehirlenmelerine sebep olan 9 şişe metil alkol ele geçirildiği belirtildi.

Polis ekiplerinin kaçak ve sahte içkilere yönelik Avcılar, Büyükçekmece ve Ataşehir’de düzenlediği baskınlarda, 162 şişe kaçak içki ve 20 litre alkol ele geçirildi.


Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki İbrahim Yanık ile 64 yaşındaki Semran Başkurt'un dün akşam farklı evlerde geç saatlere kadar yemekle birlikte alkol aldıkları belirtildi. 

Sabaha karşı fenalaşan Başkurt ve Yanık yakınlarının çağırdıkları ambulanslarla hastanelere taşındı. İbrahim Yanık, Bodrum Devlet Hastanesi'nde; Semran Başkurt ise özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 33’e yükseldi. Sahte içkiden hayatını kaybedenlerden kimlikleri açıklanan kişiler şöyle:

KIRIKKALE: Yılmaz Mayalı, Cemal Doğan (55), Ünal Gündoğdu, İlyas Yalım, Hacı Vatansever, Ali Başpınar, Mustafa Özyurt

İZMİR: Hasan Çetin Esen (59), Mustafa Maya (71), Aydın Göksoy (58), Adem Güneş (64), Nejdet Kanatlıer (67), Mehmet Celalettin Sezer (68), Ali İhsan Çakmak (70), Hakan Ulukaya (46), Mehmet Görgülüer, Engin Dokuyucu, Nihat Karaoğlan, İlhami Kalfa, Hüseyin Yılmaz, Orhan Korkmaz (72)

MERSİN: M.B., H.S., İ.U., S.A., E.D

İSTANBUL: Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36)

MUĞLA: İbrahim Yanık (74), Semran Başkurt (64)

AYDIN: Orhan Öztürk (57)

Editör: Haber Merkezi