Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun'un isimleri Vakıflara ait olan kiraladıkları arsaya yaptıkları peyzaj ile gündeme gelmişti.

Fatmanur Altun, sessizliğini bozdu ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu.

Alçı'nın yazısı şöyle:

Geçtiğimiz günlerde Fatmanur Altun’un sosyal medyadaki isyan çığlığı beni çok etkilemiş ve bu köşeye o çığlığı alıntılamıştım.

Bunun dışında şimdiye kadar Fahrettin-Fatmanur Altun çiftinin Türkiye’nin en çok konuşulan gündem maddelerinden biri olan evini hiç konu etmedim.

Her şey gibi bu mesele de siyasi kavga ve toplumsal kutuplaşmanın bir mevzusu ve aracı olarak ortaya çıktı ve tartışmalar da o kutuplar üzerinden ilerledi.
(...)
O evde yaşayan 4 çocuk var. Bahsettiğimiz ev site içerisinde değil. Ulaşımı, erişimi gayet kolay, bir sokağın üzerinde.

Bir evi bütün ülkeye lanse etmek o 4 çocuğa ne hissettirir, bunu düşünüyor muyuz?
(...)
Önceki gün hislerini ve evdeki son durumu öğrenmek için Fatmanur Altun’u aradım.

Uzun uzun konuştuk. Bana bir kadın ve anne olarak neler yaşadığını anlattı. Çok üzgündü.

Fatmanur Altun “Öyle üzgünüm ki” dedi…

“Ben ve dört çocuğum bunca yıldır sakince, kendi halimizde yaşamaya çalışan insanlardık. Bu süreçte boy boy fotoğraflarım çıkıyor, evin adresi ortaya döküldü, her gün türlü iftiralar atılıyor.”

Altun’un özellikle bir cümlesi beni çok etkiledi.

“Benim anonim olma hakkımı elimden aldılar Nagehan Hanım, bir polis korumayı dahi almak istemeyen bir insandım. Mütevazı bir hayat yaşadık hep. Ama bu olanlardan sonra artık tanınmadan yaşamak çok zorlaştı.”

Fatmanur Hanım’ın 4 çocuğu var, en büyüğü 19 yaşına gelmiş. Onların gelişmelerden nasıl etkilendiğini sordum.

“Çocukları korumak çok zor, her türlü haberi görüyorlar. Sosyal medyayı takip ediyorlar. Yazılanlardan çok etkileniyorlar. Aşırı tedirgin bir ruh halinde yaşıyorlar. Onlara mı üzüleyim, evimizin etrafında dedektiflik yapanların ne yapıp ettiğine mi bakayım bilemedim. En çok mahremiyetin böylesine hiçe sayılması, temel kırmızı çizgilerin bu kadar kaybolması çok acı. Şu süreç bitsin, sizin gibi objektif insanları eve davet edeceğim, gelsinler bahsi geçen yeri görsünler…”
(...)
Bu tartışma ile birlikte bütün flaşlar bir evin üzerine doğrultuldu. Yolu Kuzguncuk’a düşüp de “Fahrettin ve Fatmanur Altun’un evi hangisi acaba” diye bakınmayan yok adeta.

Geçenlerde oralardan geçerken ben de kendimi bunu merak ederken buldum, sonra kendime kızdım.

Editör: Haber Merkezi