Fatura istenmesi dolayısıyla bir hastanın kanser ameliyatını iptal ettiği öne sürülen VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne yönelik vergi incelemesi başlatıldı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, “Medical Park Kocaeli Hastanesi‘nde kanser hastalığı tedavisi gören hastaya yapılacak ameliyat karşılığında ilgili hastane tarafından istenilen bedelin ödenmesi esnasında talep edilen faturanın hastane yetkililerince düzenlenmek istenmemesi üzerine ameliyatın iptal edildiği” iddiaları yer aldı.

Anadolu Ajansı’nın Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre, konuyla ilgili vergi müfettişlerinin de katılımıyla yeterli sayıda yoklama memurundan oluşan Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri, bugün hastaneye giderek kayıt dışılıkla ilgili vergi kanunu doğrultusunda denetim ve inceleme yaptı.

Denetim ve incelemeler sonucunda elde edilen bilgi ve belgelerdeki verilerden hareketle hastanenin daha kapsamlı vergi incelemesine tabi tutulması için Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından vergi müfettişleri görevlendirilecek.