Adana'nın Feke ilçesinde yaşayan ve eşinden 30 yıl önce boşandığı belirtilen 61 yaşındaki Durdu Kadem Kızıloluk, yaz aylarını geçirdiği köyü Kızılyer'deki evinin bahçesinde vurularak öldürüldü.

Kızıloluk'un boşandıktan sonra bir kamu kuruluşunda çalıştığı, iki çocuğunu okuttuktan sonra emekli olduğu, yaz aylarını da ev yaptırdığı Kızılyer'de geçirdiği ifade edildi.

Ancak hapishaneden yeni çıktığı belirtilen 51 yaşındaki Aydın Mehmet A.'nın kadını saplantı haline getirip, rahatsız etmeye başladığı, karşılık alamadığı için de tüfekle vurduğu ortaya çıktı. Kızılyer'deki evinin bahçesinde vurulan talihsiz kadın hayatını kaybetti.

Jandarma yaptığı çalışmada cinayeti maktulü bir yıldır rahatsız eden Aydın Mehmet A.’nın işlediğini saptayıp zanlıyı bulmak için çalışma başlattı.

Kızıloluk’un cenazesi ise Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kızıloluk’un kız kardeşi Hatice Kurtuluş Akdeniz, ablasının bir sapık tarafından öldürüldüğünü söyleyerek, “Ablamı 1 yıldır rahatsız ediyordu. Ablam onu şikayette etmiş ama o rahatsız etmeye devam etmiş. Bu şahıs çocuğa cinsel istismardan cezaevine yatmış biri. Ablamı öldürdü o kaçtı. Biz bir an önce bu şahsın bulunmasını istiyoruz. Bu konu basına alacak verecek meselesi diye yansıdı. Ancak öyle bir durum yok bu adam ablamı saplantı haline getirmiş sürekli rahatsız ediyormuş. Bu bir kadın cinayetidir” dedi.