Özellikle İstanbullu bu sene kar ne zaman yağacak diye heyecanla beklerken yurdun doğusu çoktan beyaza büründü bile. Meteoroloji 5 günlük haritalı hava durumu tahminini yayınladı. Yurdun kuzey ve batısında sağanak yağış etkili olurken, doğusunda ise yer yer kuvvetli yoğun kar yağışı görülecek. 

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinin yağmurlu olması beklenirken Bitlis, Muş, Erzurum, Ağrı ve Van çevrelerinin ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarının ise kuzeybatıda artarken diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Marmara'da ise bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus etkili olacak.

Yurdun çeşitli noktaları mevsimin ilk karıyla tanışmaya başlarken son olarak Van'da ilk kar yağdı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaşan kentte öğrenciler okula lapa lapa yağan karın altında yürüyerek gitti. 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya çevreleri, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Erzurum, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Muş ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Sıcaklıkların Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi