Rize'nin Fındıklı ilçesinde öğretmenevinde çalışan AK Parti ilçe yönetiminde yer alan Gamze Pala, 4 gün önce vahşice öldürülmüştü.

Cinayeti işleyen Savaş Dalançıkar yakalanmış, talihsiz kadını aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle öldürdüğünü belirterek suçunu da itiraf etmişti.

Savaş Dalançıkar isimli adamın Gamze Pala'yı takıntı haline getirdiği, defalarca kez yakınlık kurmak için girişimde bulunduğu, ancak her defasında reddedildiği belirtilmişti.

Pala'yı önce vuran cani adam, sonra da boğazını kesmişti.

Olay önce Fındıklı'yı ayağa kaldırmış, duyulduktan sonra da tüm yurtta büyük üzüntü yaratmıştı.

Cinayetten sonra katilin ne kadar cezaevinde kalacağı tartışma konusu oldu. Yeni infaz yasası nedeniyle katilin 9 yılda hapisten çıkacağını ileri sürenler de ortaya çıktı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Rize’de AKP Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala'yı katleden Savaş Dalançıkar‘ın hapis yatacağı süre konusundaki hesaplamalara itiraz etti.

Tunç, şöyle konuştu:

- Önce 9 yıl yatıp çıkacak dendi. Şimdi de 19 yıl hesabı yapanlar var. Gamze Pala'yı katleden cani ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanacak. Bu suçların infazında hiçbir değişiklik yok.

- Mevcut kanunda ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını çektikleri takdirde koşullu salıvermeden yararlanabilirler' hükmü var.

- Oran, süreli hapislerde olur. Dolayısıyla daha erken bir tarihte çıkması mümkün değil. Niyeti kötü olanlar için ne söylesek boş.

Editör: Haber Merkezi