Netflix'te yayımlanan Bir Başkadır dizisi, hem çok beğenildi hem çok eleştirildi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Berkun Oya’nın üstlendiği dizinin başrollerinde Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit yer alıyor. Dizide Defne Kayalar, Tülin Öen, Derya Karadaş, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Alican Yücesoy, Nesrin Cavadzade, Öner Erkan gibi başarılı oyuncular da rol alıyor.

Dizinin 5’inci bölümünde ise Halk TV ayrıntısı dikkat çekti. Halk TV’de yayınlanan ve Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman Bilim programı sahnede televizyonda görünüyor. Sahne ise dikkat çekici, Türkiye’nin mutluluk sıralaması… “İnsanlarımız mutlu değil” KJ’sinin bulunduğu programda dünya mutluluk sıralamasında Türkiye’nin 58’inci sırada yer aldığı görülüyor.

Gazeteci Gürkan Hacır, dizide geçen o sahne hakkında açıklamada bulunarak, "Başörtülüleri “uzaylı gibi gördüğünü” söyleyen anne-babayı,benim ve Yılmaz abi üzerinden karakterize etmesi saçmalıktır. Önyargıdır" ifadelerini kullandı.

Hacır'ın açıklaması şöyle: 'Arkadaşlarım “Bir Başkadır”ın benimle ilgili 5 snlik bölümünü yollamışlardı. Nezaketen teşekkür ettim.Dizinin tamamını izleyince durum farklılaştı. Başörtülüleri “uzaylı gibi gördüğünü” söyleyen anne-babayı,benim ve Yılmaz abi üzerinden karakterize etmesi saçmalıktır.Önyargıdır' ifadelerini kullandı.

Dizide başörtülüleri 'uzaylı gibi' gören aile Halk TV izliyor.

gurkan-hacir-dan-bir-baskadir-dizisindeki-halk-tv-sahnesine-tepki-805269-1.

Editör: Haber Merkezi