İstnabul Bağcılar'da Aras Apartmanı en küçüğü üç aylık en büyüğü 72 yaşında 7 kişinin koronavirüs test sonucunun pozitif çıkmasıyla karantinaya alındı. Virüsün hastalanan akrabaya ziyaretin ardından diğer aile üyelerine geçtiği öğrenildi. Aile üyelerinden 

19 yaşındaki Muhammet Mustafa Aras, şunları anlattı:

“Amcam Abdürrahim Aras bir hastanede temizlik görevlisi. Bir gün işten gelince şiddetli öksürmeye başladı ve ateşi yükseldi. Apartmandaki herkes amcama ‘geçmiş olsun’a gitti. Öksürük devam edince kendisini hastaneye götürdüm ve test yapıldı, sonucu pozitif çıktı. Amcamdan sonra bütün apartmandakilere test yapıldı ama herkesin sonucu şu an çıkmış değil. Şu ana kadar çıkan bütün sonuçlar pozitif. Biz de kendimizi pozitif gibi görüyoruz. Şu an annem ve babamla yaşıyorum, ikisinin de test sonucu pozitif. Apartmanda her evde test sonucu pozitif çıkan var. Amcamdan bütün apartmana yayıldı. Karantinamız devam ediyor. İhiyaçlarımızı da belediye karşılıyor.”

Giriş-çıkış yasaklandı

Giriş ve çıkışların yasak olduğu Bağcılar’daki dört binanın önünde polis ekipleri nöbet tutuyor. Bu apartmanlarda oturan vatandaşlar için Bağcılar Belediyesi tarafından erzak ve dezenfektan ürünleri bulunan koliler görevliler tarafından teslim edildi. Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki karantina altına alınan Şahinler Apartmanı’nda yaşayan Süleyman Şahin, “Eşim pozitif çıktı. Bana test yapıldı henüz sonuçlanmadı. Bu apartmanda üç dairede var. 18 Nisan’a kadar evde kalacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi