Ordu'da 84 yaşındaki Güneş Önürme, üniversite sınavına katıldı. Güneş Önürme, yarım bıraktığı eğitimini tamamlama hayali için 2013 yılında Mesudiye Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurarak önce okuma-yazma öğrendi. Önürme, daha sonra ilkokul, ortaokul ve son olarak da ocak ayında lise diploması aldı.

Müracaatta bulunduğu YKS'ye Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesinde giren Güneş Önürme, sınav sebebiyle geceyi büyük bir heyecanla geçirdiğini söyledi. Önürme, buraya kadar gelebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Sınava girerek amacına ulaştığını söyleyen Önürme, okumanın yaşı olmadığını kanıtladığını, yaptığının da herkese örnek olmasını istedi.

Önürme, çocuk yaşlarda yarım kalan eğitim serüvenine 2013 yılında yeniden başladığını söyleyerek, "Ben, 'Üniversite sınavına mutlaka gireceğim' dedim ve azmettim. Bugün buradayım, inşallah başarılı olurum" dedi.

Güneş Önürme, sınavda başarılı olmak için elinden geleni yapacağını ifade etti, genç öğrencilerle aynı heyecanı yaşadığı ve aynı sırayı paylaşacak olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

SINAVI KAZANIRSA GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDE OKUMAK İSTİYOR

Sınavı kazanması durumunda Güzel Sanatlar Fakültesinde okumak için hazırlık yapacağını söyleyen Güneş Önürme, "Benim sanata karşı çok ilgim var. En başından beri Güzel Sanatlar Fakültesinde okuma hayalim vardı. İnşallah alacağım puana göre bu belli olacak" dedi.