Üzerinde ceket var. Altında pantolon! Bir de iskarpin giymiş; dıştan görüntüsü bir adam.

Ama görüntüymüş bu; o elbisenin içinde adam yokmuş meğer. Bu nasıl vahşet; artık yeter.

Yer Samsun'un Canik ilçesi, Karşıyaka Mahallesi. Görüntülerde adam sandığımız bir yaratık var; bir kadın ve de küçük bir çocuk.

Yaratık kadına birden vurmaya başlıyor. Vuruyor vuruyor. Çocuk ağlıyor, yaratık vuruyor. Kadın yere düşmüş, yaratık vuruyor. Çocuk bağırıyor, yaratık kafasına üst üste tekmeler atıyor.

Görüntü olduğuna göre çeken de var hatta çekenler de. Etrafta olayı görenler de var. Kimse ne durdurmaya kalkıyor adamı, ne yanlarına gidiyor.

Kadın baygın artık, yaratık hala vuruyor.

Neyse ki birileri güvenlik güçlerine haber veriyor da kaçmak isteyen yaratık yakalanıyor.

Görüntüntüler sosyal medyadan yayınlanınca yer yerinden oynadı.

Alınan bilgiye göre, şüpheli İ.Z 5 yaşındaki kızını annesine götürmek için 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M ile buluşmak istemiş.

Aslında saklamamak lazım adını; tanısın Türkiye: İbrahim Zarap'ı. İşte bu da fotoğrafı:

Karşıyaka Mahallesi'ndeki meydanda buluşan İZ. ve E.M arasında bir süre sonra tartışma çıkmış.

Tartışmanın büyümesi üzerine İ.Z eski eşini vahşice darbediyor. Yerde baygın yatan kadının kafasına o iskarpiniyle tekme üstüne tekme atıyor.

Ayı bile vurmaz yerde hareketsiz yatana. Bu vuruyor da vuruyor.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan E.M tedavisinin ardından taburcu edildi.
Kadının yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi.

Şüpheli İ.Z ise Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaptı olayı görünce;  "Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kar kalmayacak" dedi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Samsun'un Canik ilçesinde 06.03.2021 tarihinde E.M.'nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Samsun'da yaşanan kan donduran vahşet hepimizi derin bir öfkeye sevk etti. Gözü dönmüş cani, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı. Bu vahşetin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Olayın yakından takipçisiyiz. Şiddete uğrayan anne ile biricik evladının yanındayız." ifadelerini kullandı.

E.M.’nin kız kardeşi Rümeysa M., "Bu ilk olay değil, daha önce de darptan dolayı şikayetçi olmuştuk ve uzaklaştırma aldı, uzaklaştırması bitti. Ben de bu olayı herkes gibi haberlerde öğrendim, video karşıma çıktı. Düşüncenize yaşadığım travmayı. Ablamın yanında yeğenim de var, bir de onun yaşadığı travmayı düşünün. Bazı cezalar verilmediği için bu şiddetti rahat bir şekilde tekrar uyguladı. Daha önceki şikayetlerimizde ceza almadı. Sosyal medyada bu durumu paylaşmak istedim ama ablam istemedi. Ben de kararına saygı duydum. Videodan sonra ben kriz geçirdim ve sosyal medyada paylaşımlar yaptım. Çünkü sosyal medyada gündem olmadan cezasını almıyor. Yeğenimin durumu iyi ama yaşadığı travma çok büyük, şu an güvenli bir yerde anneannesi ve dedesinin yanında. Gerçekten şiddet uygulamaya cesaret edebilecek tüm erkeklerin, bu olaydan sonra buna cesaret edememesini istiyorum. Öyle bir ceza alsın ki kimse buna cesaret edemesin. Umarım hak ettiği cezayı alır ve umarım yaşattığını yaşamadan ölmez" dedi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı da, hastaneye gelerek genç kadını ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Dağlı, ziyarete ilişkin sosyal medya paylaşımında, "Samsun Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç ile birlikte akşam saatlerinde şiddete uğrayan E.M.’yi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Mağdure E.M.’ nin sağlık durumu iyi olup konuyu adli ve idari birimlerimizle yakinen takip edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Kadına yönelik şiddetin bir daha asla gündem olmadığı bir dünyaya kavuşmak temennisiyle, şiddet mağduru kadınımıza bir kez daha Allah’tan acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Canik İlçe Kaymakamı Mahmut Halal, sosyal medyada bir takipçiye "İyi akşamlar. Kadının hayati tehlikesi yok. Şu an kadının annesi, babası ve çocuğu polis merkezinde. Şahıs gözaltında. Savcılık tarafından adli işlemler yürütülüyor" yanıtını verdi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Annenin durumu çok şükür iyi. Yavrumuz da uzmanlar elinde gözlem altında. Bu cani için Bakanımız devrede. Olayın takipçisiyiz" ifadesini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, saldırganın en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Bakan Selçuk, "Samsunda bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daÿE.M.’nin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye'yi üzdü. Samsundaki olayda 112 Acil Ekibimiz, 21.11’de gelen çağrı üzerine 21.16’da hastaya, 21.20’de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olan hastanın hayati sorunu yok" ifadelerini kullandı.

Yarın 8 Mart. Dünya Kadınlar Günü.

Dünya Kadınlar Günü'ne sadece bir gün kala meydana gelen bu olay ülkemizde yaşanan kadın şiddetinin sadece bir örneği.

Haydi Türkiye; bu yaratığa öyle bir ceza verilmeli ki; tarihe geçmeli. İbretlik olmalı, yaratıklar cezasız kalmamalı, insan içine çıkamamalı.

Editör: Haber Merkezi