Köpek besleyenlerin en büyük sorunlarından biri de evcil dostlarını hangi mamayla beslemeleri gerektiğidir. Piyasada birçok köpek maması markası ve çeşidi olduğundan karar vermek çoğu zaman çok zor bir hale gelebilir. Bütün evcil hayvan besleyen kişiler kuru mama mı, konserve mama mı yoksa açık mama mı seçmeliyim diye sormaktadır. Peki hangi köpek maması (kuru, konserve, açık) küçük dostunuz için uygun?

Köpek Maması Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

Evcil dostumuzun sürekli beslenmesi söz konusu olduğunda tercih etmeniz gereken ilk besin kuru köpek maması olarak karşımıza çıkıyor. Kuru köpek maması, evcil dostunuzun ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri içererek dostunuzun sağlıklı bir hayat sürmesini sağlar. Genel kanının aksine evcil dostlarımızın insan yemekleriyle beslenmesi oldukça zararlıdır. İnsan yemeklerinin içerisinde bulunan tuz ve baharatlar oldukça zararlıdır.

Konserve mamalar söz konusu olduğunda veterinerler evcil dostlarımıza haftada birkaç kez olmak üzere konserve köpek maması verilmesini uygun görüyor. Ancak verilecek konserve köpek mamasının içeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmamasına dikkat etmek gerekiyor. Açık köpek maması alırken ise mamanın markasına ve içeriğine dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca mamanın ne kadar zamandır açık durduğu da önemli. Açılmış köpek mamalarının kısa süre içerisinde tüketilmesi gerekiyor. Aksi taktirde bayatlayabiliyor ve tadı bozulabiliyor.

En taze ürünleri en uygun fiyatlarla almak için Türkiye’nin öncü Pet Shop firmalarından biri olarak kabul edilen Zoo.com.tr‘yi ziyaret etmeden kararınızı vermeyin.


 

Editör: Haber Merkezi