Konya'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Süleyman Ayçiçek, mesai bitiminde evine gitmek için otobüse bindi.

Bir süre sonra otobüste bir kişi yanına gelerek "Sen Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi misin?" diye sordu.

 "Evet" yanıtını alan şüpheli, yanındaki bıçakla Ayçiçek'i boyun ve karın bölgesinden bıçaklayıp, kaçtı. 

 İhbarla gelen sağlık görevlileri, ağır yaralanan Ayçiçek'i ambulansla çalıştığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. 

Olay otobüsün içindeki güvenlik kamerasından görüntülendi. 

Görüntülerde; ineceği durağa gelen Ayçiçek'in oturduğu kolktuktan kalkarak, kapının önüne geldiği, bu sırada arka taraftan gelen şüphelinin  omzuna vurup, bir şeyler söylediği ardından da bıçağı peş peşe sapladığı görülüyor. Ayçiçek'in kendisini korumak için bir süre direndikten sonra tekrar otobüsün içine doğru koşup, yere yığıldığı anlar yer alıyor.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yapılan araştırma sonucu şüphelinin, 21 yaşındaki Muhammet Arslan Karaman olduğunu tespit etti ve saklandığı yerde yakalayarak gözaltına aldı.

Sorgulanmak üzere emniyete götürülen Muhammet Arslan Karaman'ın, ifadesinde, daha önce hastaneye gittiğini, orada güvenlikçilerle arasında tartışma çıktığını, otobüste de Süleyman Ayçiçek'i görünce kendisinden özür dilemesini beklediğini, terslenince anlık sinirle bıçakladığını söylediği öğrenildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhammet Arslan Karaman, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi