Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, satırlı bir erkek kovaladığı kadına saldırdı. Kadının yardım talebine karşın, olay yerindeki erkeklerin kadına hiçbir yardımda bulunmaması sosyal medyada büyük tepki topladı.

Kadına yönelik saldırı, Aksaray Mahallesi 75. Yıl Bulvarı’nda meydana geldi. Görüntülerde bir erkekten kaçtığı görülen kadının o esnada bir masanın etrafında oturan beş erkekten yardım istediği görülüyor.

Kadının yardım talebine karşı kayıtsız kalan şahıslar, kadına yönelik satırlı saldırı sırasında da hiçbir tepki göstermiyor. Satırlı erkek, saldırı sonrası hızlıca olay yerinden uzaklaşırken saldırıya uğrayan kadının yerden kalkamadığı görüntülere yansıyor.

''VALİLİKTEN AÇIKLAMA''

8 Ekim'de yaşanan saldırıyla ilgili valilikten basın açıklaması geldi. Açıklamada saldırganın emniyet birimlerince gözaltına alındığı belirtilirken yaralanan kadının hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle: "Sosyal medyada 2görüntüleri paylaşılan kadına şiddet olayı ile ilgili, Valiliğimizce yapılan araştırmalar neticesinde olayın 08.10.2021 saat 16.00 sularından Antakya ilçemizde gerçekleştiği, şüphelinin emniyet birimlerimizin çalışmaları sonucunda yakalandığı, şiddete maruz kalan vatandaşımızın hayati tehlikesi olmadığı anlaşılmıştır. Kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında olmakla beraber, kadına verilen değerin, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereği olarak bilir, kadına yönelik şiddet tedbirlerini 'sıfır tolerans' ilkesiyle hayata etkin şekilde geçirmek için tüm birimlerimizce çalışmaya devam ediyoruz"

Editör: Haber Merkezi