Zeki Saraçoğlu iz bırakanlardandır işte; ölürken ölümsüzlüğe terfi edenlerdendir. Ömrünü Türk dünyasına ve Türk milliyetçiliğine adamış, ülkesine ve insanlarına hizmet etmekten asla yorulmamıştır.

Türkiye’de ilk gazetecilikten gelme medya patronu unvanına sahip, Türk Milliyetçiliği ideolojisinin tekâmül sürecini inşa eden münevver merhum Zeki Saraçoğlu’ nun vefatının 16'ıncı sene-i devriyesinde rahmetle şükranla yâd ediyoruz.

Hayatını Türk Milliyetçiliğine adayan,  ülkücü harekete yön veren Ortadoğu Gazetesini yayın hayatına 3 Mayıs 1972 yılında başlatıp, milliyetçi hareketin sözcüsü olarak devam ettirdiği Ortadoğu gazetesi,  Ülkücü ve Milliyetçi çizgisinden asla sapmadan Merhum Saraçoğlu'nun bıraktığı yerden 50 yıldır yayın hayatına devam ediyor.

Her zaman siyasetin içinde olan, hiç bir zaman siyasete girmeyi düşünmeyen Saraçoğlu her zaman kendisini Türk dünyasına ve Türk Milliyetçiliğine adamış adam olarak alınacaktır.

Ortadoğu, ülkücü ve Milliyetçilerin kökünden güç aldığı, gölgesinin tüm “Turan” yolu ile “Kızılelma ”ya ulaşacak basın ağacı, vatansever ülkücü camianın yanında hissettiği güçle, yoluna ilk günkü heyecanıyla devam ederken, merhumun idealleri Türk Milliyetçilerinin sesi  ve soluğu olmuştur.

Dava adamı Ortadoğu’nun kurucusu merhum Zeki Saraçoğlu’nun 16 yıl önce acı kaybından sonra bıraktığı emanetine sahip çıkarak bayrağı devralan eşi Hanımefendi Belkıs Saraçoğlu, tüm maddi ve manevi sıkıntıları sırtlayarak, devraldığı manevi değeri güçlü bayrağı hep daha yükseklerde tutmuş, tüm imkânlarını seferber etmiş, dava yolunda Ortadoğu’nun Türk dünyasına ve Türk Milliyetçiliğine adanmış yayın hayatını sürdürmeyi merhumun vasiyeti doğrultusunda, kendisine ülkü edinmiştir.

Dava adamından alınan, ilim, irfan, adap, edep, iman, millî gurur, millî şuur, millî haysiyet, ahlâklı, vatan ve millet sevgisi, istiklâl ve hürriyet aşkı ve milli şuuruyla Belkıs Saraçoğlu idaresindeki Ortadoğu yoluna yılmadan devam etmektedir.

Merhumun açtığı yolda, milletinin parlak geleceği için hayaller kurup, davasına hizmet etmeye ömrü oldukça devam edeceğinden hiç şüphe yoktur.

Ortadoğu gazetesi, Atatürk’ün müjdelediği ‘Türk Güneş’inin her gün daha parlak bir ışıkla ülkemizin üzerine doğması için dillere destan milli dava rotasının dışına çıkmadan, asla taviz vermeden, davasına sahip çıkarak, ülkücüler üzerindeki oyunlarını mutlaka bozmak, davasını canlı tutmak, Türk milletinin bin yılda kanıyla dünyaya tescil ettirdiği, Türk dünyasının tapusuna sahip çıkmayı kendisine hedef edinmiştir. 
Merhum, Türk milliyetçiliği Türk milletinin varlığında yok olabilmenin adıdır diyerek; Tüm maddi imkânlarını hasbi olarak davasına adamıştır. Milletine lâyıkıyla bağlanıp, ibadet şuuruyla kendisini milletine adayabilmesiyle, Ortadoğu’nun yarım asırlık yayın hayatı mümkün olmuştur. 

Milletinin varlığında yok olup kendisini milletine adayamayanların, milliyetçilikleri yüzeyseldir. Hasbi değil; hesabidir! Ortadoğu kendisini Türk Dünyasına ve Türk Milliyetçiliğine adayan hasbi anlayışıyla bugünlere gelmiştir.
Merhumun vasiyeti doğrultusunda Ortadoğu, Türk dünyasına ulaşacak geniş bir yelpazeye sahip olarak Turan coğrafyasında ortak bir bakışın oluşmasına katkı sağlamaya devam etmektedir.

Ortadoğu milli çizgisinde yayın hayatına derinlere kök salmış, kökü mazide olan büyük çınar, dünyaya yayılan ülkücü dallarıyla cihanı kucaklama yolundan asla taviz vermemektedir.

Kaybedilen milli ve manevi değerleri yeniden kazanabilmek, tüm farklılıklarımıza geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkarak, merhumun idealleri doğrultusunda ülkemizin ve gelecek neslimizin yolunu aydınlatmaya hiç yorulmadan, yılmadan devam edeceğine Türk milletinin inancı tamdır.
Merhumun kurduğu Ortadoğu Gazetesi Türk ufkunda yükselen ‘parlak güneş’ tir.
Emanetin olan Ülkenin ‘Parlak Güneş’i emin ellerde. Büyük bir gururla Baba… Hem de Türk Dünyasının ve Türk Milliyetçilerinin babası…

Mücadele adamı milliyetçi çizginin Ortadoğu Gazetesi’nin sahibi merhum Zeki Saraçoğlu’nu vefatının 16 yılında rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz! 
Bizi yetim bıraktın Zeki Saraçoğlu!  Biz evladını, emanetini asla yetim bırakmayacağız.

Gazete Başbuğ'un verdiği ismi hala gururla taşımakta, her türlü badireye rağmen ülkülerinden taviz vermeden yoluna devam etmektedir.
Ruhun Şad Mekânın cennet olsun...