Eyüpsultan’da, yoğun sağanağın da etkisiyle çöken yoldan geçen İETT otobüsünün ön lastikleri zemine gömüldü. İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış, gece boyunca devam etti. Yağmurun ardından kentte yine benzer manzaralar yaşandı.

Caddeler göle döndü, sürücüler yollarda mahsur kaldı. Birçok ilçede ev ve işyerlerini su bastı. Alibeyköy Vardar Bulvarı'nda ilerleyen İETT otobüsünün geçişi sırasında sağanağın etkisiyle yolda çökme meydana geldi. İBB'ye tepki gösteren vatandaşlar, "Yetkilileri çağırıyoruz geliyorlar hiçbir şey yapmadan geri gidiyorlar. Evleri her seferinde su basıyor. 'Yardım edilecek' deniyor ama hiçbir şey yapılmıyor" dedi.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yaşanan kısa süreli yağmur hayatı felç ederken vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Yağış öncesi uyarılar yapılmasına rağmen birçok ilçede tedbir alınmadığı görüldü. Bu kapsamda İETT otobüslerini su bastı, caddeler göle döndü, araçlar yolda mahsur kaldı.

AKOM, dün öğle saatlerinde yeni bir yağış uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yağmur, gece boyunca devam etti.

ESENYURT
Birçok bölgede manzara değişmezken Esenyurt'ta, şiddetli sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandığı görüldü.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan sürücüler, caddelerde biriken su nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ara sokaklarda yaşanan su taşkınları, araçların boyunu geçme noktasına geldi.

O anlar mahalle sakinleri tarafından kaydedildi.

Esenyurt'ta camiye su baskınına karşı kum torbalı önlem. Evlerine ve iş yerlerine dolan suyu vatandaşlar kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.


 

Editör: Haber Merkezi