Hollanda'da yaşayan ve Aydın'ın Didim ilçesine tatile gelen Cihan ve Hasret Mercankaya çifti, geçen 13 Nisan'da İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir restoranda çocukları Ece Melisa ve Ege ile yemek yedi. 

Yemeğin ardından aile Didim'e döndü. Ancak  bir süre sonra Hasret Mercankaya ve iki çocuğu bir anda rahatsızlandı.

İzmir'de Mercankaya ailesinin üç ferdi, bir restoranda yemek yedi, ancak yemek aileye zehir oldu. 6 yaşındaki Ece Melisa Mercankaya yaşamını yitirdi. Anne Hasret Mercankaya ve 4 yaşındaki Ege Mercankaya ise tedavi altında...

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir restoranda yedikleri yemeğin ardından gurbetçi Mercankaya ailesinin üç ferdi, döndükleri Aydın'ın Didim ilçesindeki yazlık evlerinde rahatsızlandı.

Bunun üzerine Didim Devlet Hastanesi'ne giden Hasret Mercankaya ve çocuklarına iddiaya göre teşhis konamadı.

Ancak Ece Melisa'nın 17 Nisan'da durumu ağırlaşınca aile fertleri bir kez daha aynı hastaneye gitti.

Ece Melisa ile durumu daha iyi olan annesi Hasret Mercankaya Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, Ege Mercankaya ise ertesi gün İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastaneye kaldırılan Ece Melisa Mercankaya (6) dört gün sonra yaşamını yitirirken, kardeşi Ege (4) ve annesi Hasret Mercankaya'nın ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan aynı aynı restoranda yemek yiyen baba Cihan Mercankaya da ise herhangi bir rahatsızlık bulunmadığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi