HSK Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre'nin, geçen hafta pazar günü Kastamonu'da kalp krizi geçirdiği ve bir haftadır yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede vefat eden Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim, merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet, makâmı âlî olsun" dedi. 

Güre'nin cenazesinin yarın Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde toprağa verileceği belirtildi.

Kamil Erkut Güre kimdir?

Kamil Erkut Güre, İzmir‘de, 17 Ekim 1967 tarihinde dünyaya geldi. Kamil Erkut Güre, İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. İzmir Atatürk lisesinden üstün başarıyla mezun oldu. Ardından girdiği Üniversite Yerleştirme Sınavında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden üstün başarıyla mezun oldu.

Mesleğe 1995 yılında Hâkim adayı olarak başlayıp sırasıyla; 1998 yılında Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı, 2003 yılında Hozat Cumhuriyet Savcılığı, 2005 yılında Çankırı Cumhuriyet Savcılığı, 2009 yılında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, 2014 yılında Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 2015 yılında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunan Kamil Erkut Güre,  31.05.2019 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da yapan Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre  evli ve bir çocuk babasıydı. Güre, 55 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 11 Nisan 2022 Pazartesi günü yaşamını yitirdiği açıklandı.