Bediüzzaman Said Nursi’nin hayattaki son talebesi Hüsnü Bayramoğlu hayatını kaybetti. 

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, "Bediüzzaman’ın talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu Ağabey vefat etti. Cenab-ı Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Hüsnü Bayramoğlu Ağabey de, bu mübarek günde can emanetini Rabbi'ne teslim edenlerden oldu... Cenab-ı Allah, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah. Başımız sağ olsun" mesajını paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn İnançlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde ömrünü vakfeden Hüsnü Bayramoğlu beyefendinin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Hüsnü Bayramoğlu kimdir?

Hüsnü Bayramoğlu, Sabah Gazetesi'ne verdiği bir röportajda kendisini şöyle anlatmıştı:

"Adını ilk defa pederim Hıfzı Bayram'ın Üstadımızı Kastamonu'da ziyaretinin akabinde işittim. Pederim eve döndüğünde "ben Bediüzzaman'ı ziyaret ettim. Duasını aldım. Sizlere dua ederek bu evimizi Nur medresesi olarak kabul etti. Bu risaleleri yazarak Nur'a talebe olacağız" dedi. 7 yaşımdaydım, 1942 senesinde Nur risalelerini yazmaya başladık. Yazdığımız risaleleri Üstadımız'a gönderdik. Üstadımız Emirdağ'daydı. Ve bu risaleler ve mektuplara mukabil isimlerimizle bizlere cevabi mektuplar gönderiyordu. Daha sonra evvela Ekim 1949'da Afyon'da sonra Emirdağ'da ziyaret ettik. 1950 baharında Emirdağ'da hizmetinde kalmaya başladım.

Ne ben ne bir başkası Bediüzzaman'ı bir kaç cümle ile özetleyemez. Hatta ben diyorum ki yanında yakınında bulunan hizmetkarları da dahil olmak üzere ancak Üstadımızın bir vasfını ifade edebilir. Bediüzzaman ancak Risale-i Nur Külliyatını okumakla anlaşılabilir. O halde bu sorunuza diyeyim ki Bediüzzaman Risale-i Nur'dur. Ancak Nur külliyatını okuyan idrak eden yaşayan Bediüzzaman'ın manevi şahsiyetini idrak edebilir. Benim acizane yanında yakınında bulunduğumdan, Üstad'ta gördüğüm ise muhteşem bir şefkat ve derin bir hikmete mazhariyetidir."

Editör: Haber Merkezi