İhlas Haber Ajansı, Yunanistan'a geçmek için Ege Denizi'nde ve Meriç kıyısına yığılan mültecileri sevindireceğini öne sürdüğü bir haber servis etti. Meteoroloji tarafından verilen hava durumu raporunu servis eden İHA'nın başlığında, "Meteorolojiden mültecilere sevindiren haber" ifadelerinin yer alması dikkat çekti. 

'Mültecilere sevindirici haber'

İşte o haber:

Mültecilerin Avrupa'ya gidişlerine yönelik sınır kapılarının açılmasının duyulması üzerine, kıyılara akın eden mülteciler için meteorolojiden sevindirici haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hafta boyunca denizlerde sakin bir havanın olacağı belirtildi.

Haberi kaldırdılar

Ege Denizi üzerinden geçiş yapan mülteciler için bu hafta karada ve denizde hava şartlarının gayet uygun olacağı görülürken, Aydın ve çevresinde en düşük hava sıcaklığının 9 derece olacağı, sıcaklıkların 22 dereceye kadar yükseleceği belirtildi. Öte yandan, denizlerde de hava sıcaklığının yüksek, rüzgarın şiddetinin oldukça düşük olduğu yönündeki meteorolojinin tahmin açıklamaları en çok mültecileri sevindirdi.

Gelen tepkilerin ardından İHA'nın ilgili haberi kaldırdığı dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Haber Merkezi