Yeni Akit'e konuşan fıkıh doktoru İhsan Şenocak'ın salgın hastalıklarla ilgili sözleri pes dedirtti. Şenocak, "Salgın hastalık kafire azap olur ve ölür. Müslüman için ise şehadet olur" dedi.

Tarihte ilk karantina emrinin Hz. Muhammed tarafından verildiğini belirten Şenocak, "Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) zamanında veba Avrupa'dan başlayarak Arap yarımadasının güneyine kadar yayılmıştı. Peygamber Efendimiz (SAV) bu hastalıkla alakalı, 'Siz bir yerde taun (veba) olduğunu duyduysanız oraya girmeyin. Eğer taunun (veba) olduğu yerde iseniz oradan da dışarıya çıkmayın' buyurmuştur" diye belirtti.

'Kafir için ceza'

"Allah-u Teala kullarını hastalıklarla imtihan ediyor" diyen Dr. Şenocak, "Hastalıklar kafir için ceza, Müslüman içinse Rahmet olur. Peygamber Efendimiz (SAV), 'Veba Müslüman için şehadet vesilesidir' buyuruyor. Yani salgın hastalıktan bir Müslüman ölürse o kişi şehit olur. Çünkü hastalığın çok acı bir azabı vardır. Yani kafire azap olur ve ölür. Müslüman için ise şehadet olur" şeklinde konuştu.

'Allah-u Teala'nın lütfu'

"Suriyeli mazlumların ölümünden sorumlu komşumuz İran salgın hastalıktan kavrulurken, Suriyeli mazlumlara kucak açan Türkiye'de koronavirüsün yalnızca bir kişide görünmüş olması ve yayılmaması ki inşallah yayılmaz, işte bu Allah-u Teala'nın bize lütfudur."

Editör: Haber Merkezi