Büyük Britanya Krallığı geçtiğimiz günlerde Sussex Dükü Harry ve eşi Düşes Meghan Markl'ın kraliyet ailesinden ayrılmak istemesi kararıyla sarsıldı. Kraliyet ailesinden ayrılıp Kanada'ya yerleşecekleri söylenen çifte bir yorum da tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi.

'KRALİYETİN GELİRİNE TATMİN OLMADI'

Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle'ın görevlerinden ayrılmasıyla ilgili açıklama yapan Ortaylı, "Meghan'ın bu gelirle tatmin olduğunu sanmıyorum. Çünkü daha çok kazanıyordu. Meşhur bir star yani. Şimdi onları yapamayacak. Hanedanın üyesi olarak Sussex Düşesi olarak bu gibi işleri yapamayacak. Reklama çıkamayacak. Onlar onun hesabını yapmıştır. Bu hayat değil. E kocanın da taht sırası 6" dedi.

MEGHAN'A İŞ BULMAYA ÇALIŞTI

Sussex Dükü Harry’nin geçen Temmuz ayında eşi ile katıldığı Londra’daki Lion King galasında, Walt Disney Şirketi’nin Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Bob Iger’e eşiyle ilgili ricada bulunurken görüldüğü bir videosu ortaya çıkmıştı. Bir hayran tarafından çekildiği iddia edilen videoda, Sussex Dükü Harry’nin güçlü Disney şefi ile eski oyuncu olan eşinin seslendirme konusundaki yeteneği hakkında konuştuğu görülüyordu. İkili arasında geçen ve kameralara yansıyan o konuşmada şu diyaloglar yaşanmıştı:

Harry: Biliyor musunuz Meghan dublaj yapıyor

Iger: Aaa gerçekten mi!

Harry: Biliyor muydunuz?

Iger: Bilmiyordum

Harry: Gerçekten buna ilgi duyuyor

Iger: Anladım denemek isteriz kendisini

Editör: Haber Merkezi