Markalar ürün tanıtımlarını ve marka kampanyalarını yürütmek üzere influencer ile anlaşıyor. Bu kişiler hesaplarında ürün ve marka tanıtımına yönelik paylaşımlar yapıyor ve hedef kitleye ulaşmasını sağlıyorlar.

Influencer Siri Canberk Varış da Instagram fenomeni olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu alandaki çalışmalarına başlamadan önce moda ve tasarım üzerine çalışmalar yapmakta olan ünlü influencer, Instagram’da bulunan @ohmygolds isimli sayfasında 150 bine yakın kullanıcı tarafından takip ediliyor.

Siri Canberk Varış Kimdir?

1990 İstanbul doğumlu olan Siri Canberk Varış, yine doğduğu şehirde bulunan International Baccalaureate (IB) programına kabul gördü. Bu programı tamamlayan Varış, 2010 yılında hayallerinin peşinden modanın başkenti Milano’ya giderek moda eğitimi aldı. Tasarım konusunda dünyadaki en seçkin eğitim kurumlarından biri olarak gösterilen Instituto Europea di Design’da moda tasarımı ve iletişim alanında eğitim aldı. Daha sonraki staj dönemini Amen ve Paul Smith gibi küresel çapta ünlü moda markalarında tamamladı.

Staj dönemindeki başarısına ithafen kazandığı bursla Milano Fashion Instute Moda Akademisi’nde “Fashion Brand and Product Management”  konusunda aldığı eğitimde döneminin birincisi olan Siri Canberk Varış, bu eğitimler esnasında tanıştığı ve eğitim aldığı İtalyan moda sektörünün duayenlerinden edindiği tecrübe ve deneyimler sayesinde Milano’da moda editörü olarak görev yaptı.

Çalışmaları oldukça dikkat çekici ve başarılı olunca Furla firmasında görsel tasarım ve vitrin dizaynı alanlarında çalışmaya başladı. Halen bu firmada çalışmalarına devam ederken diğer taraftan da Instagram’da @ohmygolds sayfasında influencer olarak da faaliyet göstermektedir.

Milano Modanın Başkentidir

Milano’ya olan bağlılığı konusundaki sorulara da “Milano modanın başkentidir. Benim işim de moda ve marka üzerine kurulu olduğundan modanın kalbinden beslenmek, kaynağa yakın olmak çok daha üretken olmamı sağlıyor.” Diyerek cevap veriyor. Aslında Milano’nun büyülü atmosferine kendini kaptıran modacı gerçekten de her anlamda Milano’ya âşık. Bu şehre ait yaptığı paylaşımlarda da bu sevgiyi görebilmek mümkün.

Editör: Haber Merkezi