Ekonomik sıkıntılar sebebiyle intihar ettiği iddia edilen İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümü öğrencisi Hakan Taşdemir'i anmak için toplanan kalabalık grup ile okul güvenliği arasında arbede yaşandı. Medya, yaşanan olayları güvenlik güçleri aleyhine servis etse de gerçek çok farklı çıktı.

İletişim Fakültesi'nde meydana gelen olayları Hakan Taşdemir'in en yakın arkadaşları sadece Ortadoğu Gazetesi'ne anlattı:

"Okul tarafından herhangi bir program düzenlenmedi. Tanımadığımız bir grup sırf prim olsun diye bugün fakülte önünde toplandı. İlk başta sessiz ve sakin bir şekilde konuşup, basın toplantısı düzenlediler. Daha sonra fakülte binasının içerisine girip amfiye Hakan Taşdemir ismini vereceğiz diye direttiler. Güvenlik ise içeride ders işlendiğini ancak fakülteye ait öğrenci kimlik kartı gösterilirse herkesin içeri alınacağını ifade etti. Ancak grup bu teklifi kabul etmeyince arbede yaşanmaya başladı. Bizi en çok üzen ise bu grubun Hakan'ın arkadaşları olmaması. Birileri bu işte yararlanıp prim ve provokasyon yapmak istedi. Biz gerçek arkadaşları olarak bu duruma kahroluyoruz"

'Ölüme bile saygıları yok'

Hakan Taşdemir'i anma amacıyla fakülte binasına gelen ancak gerçek amaçlarının provokasyon olduğu anlaşılan grup için Taşdemir'in arkadaşları sessiz kalamadı. Bir arkadaşı, "ölüme bile saygıları yok" derken yakın arkadaşlarından bir diğeri ise "bu kadar aciz olmalarına acıyorum" ifadelerini kullandı.

Özel haber: Göktuğ Efil

Editör: Haber Merkezi