Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı İran'da 59, Kandilli ise 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. 08.53'te gerçekleşen deprem Türkiye'de özellikle Iğdır, Kars, Ağrı ve Hakkari'de hissedilirken Van'da bazı evlerin yıkıldığı öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İran'da meydana gelen deprem Van'da hasara neden oldu.

AFAD'ın aktardığına göre İran'da saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi. 

Son gelen bilgilere göre 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken 37 kişi de yaralandı.

Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi. 

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar ve Güvendik köylerinde 4 kişinin göçük altında kaldığı iddia ediliyor. 

AFAD'dan açıklama

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AFAD'dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır" denildi. Açıklamada ayrıca, bölgedeki gelişmelerin takip edildiği kaydedildi.