Moskova Sanayi ve Ticaret Odasını ziyarette, İşadamı Yunus Kabal’a, Rusya ile Türkiye arasında çok sıkı ve iyi bir ilişkinin bulunmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Moskova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Platonov Vladimir Mikhailovich, “Türk şirketlerinden, dolayısıyla da Limak’tan son derece memnunuz. Kendileriyle iş ilişkisi içerisinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu arada sizleri burada görmekten ziyadesiyle memnuniyet duyduğumuzu bilmenizi isterim. Zor dönemde Türkiye’nin bize gösterdiği dostluğun çok önemli olduğunun idari içindeyiz. Türk firmalarının Rus devletine ve Rusya’ya yönelik yatırımlarının devam etmesinden dolayı son derece minnettarız.

KABAL’IN SÖZLERİ

Görüşmede düşüncelerini dile getiren ve Limak’ın Rusya’nın çeşitli bölgelerde ve şehirlerde büyük yatırım ve faaliyetleri olduğunu ifade eden İş Adamı ve Limak Holding Danışmanı Yunus Kabal, İki ülke arasındaki ticari ilişkinin daha da ileriye götürülmesinin faydalarına temas etti. Kabal, “Biz elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Bu konuda iş adamlarımızın yoğun ilgi ve desteğinin giderek artacağını düşünüyorum. Aynı şekilde Rus iş adamlarının da aynı düşünceleri taşıdığı görüşündeyim” dedi.

Görüşme esnasında, konunun bir ara spora da geldiğini belirten Yunus Kabal, “FİFA ve UEFA tarafından Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar içerisinde sportif faaliyetlerin de yer almasından üzüntü duyuyoruz. Rus takımlarının uluslararası faaliyetlerden uzak tutulması, zaten evrensel anlamda sporun özüne ters düşüyor. Rus spor takımlarının, bir dünya şampiyonasının, bir Avrupa şampiyonasının, bir Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin, UEFA Ligi’nin içerisinde yer almaması üzüntü verici bir durumdur. Anlamsızdır. Bir an önce bu ambargoların kalkması gerektiği görüşündeyim. Rusya’ya hem sportif, hem ticari ambargonun uygulanmasını, Avrupa’nın bu konudaki tavrını doğru bulmuyorum. Tabi bu arada Rusya’nın da bir an önce bu savaşı noktalayıp, sulh ilan etmesi gerektiği kanaatindeyim.