İSTANBUL (AA) - İstanbul'da kendini avukat olarak tanıttığı kadını, cezaevindeki kocasını dışarı çıkarma vaadiyle 210 bin dolar dolandırdığı iddia edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Kıbrıs'ta yaşayan iş insanı Sibel Kotan'ın, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasından dolayı tutuklu bulunan kocası Yunus Kotan'ın hukuki sürecini takip etmesi için anlaştığı bir kişinin avukat olmadığını ve kendisini 210 bin dolar dolandırdığını bildirmesi üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında operasyon düzenleyen ekipler, kendisini avukat olarak tanıtan ve arasının iyi olduğu bazı üst düzey yöneticiler vasıtasıyla tutuklu Yunus K'yı serbest bıraktırabileceğini söyleyen kişinin M.E.Ö. olduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. M.E.Ö, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, emniyete giderek yaşadıklarını basın mensuplarına anlatan Kotan, “Eşimin bazı dosyalarına sebep, hukuki olarak avukat olduğunu söyleyen birisi tarafından dolandırıldım ben. Cezaevinden 2 ay ile 6 ay arasında çıkaracağını, konumuzda haklı olduğumuzu da bildiğimiz için, şu an devam eden dosyalarda yeniden yargılamada beraat aldığımız için gönül rahatlığıyla gittiğimiz ve 210 bin dolar talebini kabul ettiğimiz kişi tarafından dolandırıldık.” diye konuştu.

Şüphelinin 40-50 avukatın çalıştığı bir hukuk bürosu kurduğunu öne süren Kotan, “Dönem dönem belli şehirlerde hukuk bürosu kurup insanları dolandırıyorlar ve 40-50 avukatla çalışıyorlar. Basit bir şebeke değil. Ciddi bir örgüt… Bu pazarlamayı yaparken, dolandırıcılık pazarlamasını yaparken, çok ciddi isimleri kullanıyor. İnsanlar bu ismlere riayet ederek gidiyor yanına” dedi.