Koronavirüs sürecinde 1 Haziran'dan itibaren normalleşme süreci başladı.

Ancak bu kez de vatandaşların işe gitmeye başlamaları nedeniyle başta İstanbul'da olmak üzere şehirlerde toplu ulaşım araçlarındaki kalabalık tehlikeli boyutlara ulaştı.

Sosyal mesafe çok sayıda kişinin araçlara zorunlu olarak binmesi nedeniyle ortadan kalkarken, çare olarak da mesai saatlerinin değiştirilmesi gündeme geldi.

Öneriye gire farklı iş kollarında çalışanların, memurlar ve işçilerin işe geliş gidiş saatlerinin ayrı ayrı olması masaya yatırılacak.

Konunun Bilim Kurulu toplantısında ele alınacağı belirtilirken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da bu konuda bir açıklama yaptı.

Normalleşme ile birlikte İstanbul'da toplu taşımada oluşan yoğunluğa dikkat çeken Ceyhan, bunun ciddi bir problem olduğunu vurguladı. Ceyhan, yoğunluğun azaltılması için kademeli mesainin uygulanabileceğini söyledi.

Ceyhan, "Bütün iş yerlerini açıp toplu taşıma araçlarına belli sayıda yolcu alacaksınız derseniz bu yürümez. Bir grup 08.00'de bir grup 08.30'da bir grup 09.00 ve 10.00'da ayrı ayrı mesailer başlayabilir. Aynı anda yolda olan insan sayısı azalır. Onların bitme saatleri de ayarlanabilir" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi