Şüphesiz fotoğrafçılık günümüzde herkes için basit bir uğraşı olarak görülmekte. Hemen herkesin elinde bugün fotoğraf çekmeye uygun araçların olması fotoğrafçılığı her ne kadar değersizleştiriyor gibi görünse de fotoğrafçılık başlı başınca bir sanattır. Profesyonel fotoğrafçılık nedir? Ülkemizde profesyonel fotoğrafçılığa yüksek ilgi olmamasına karşın, bu alanda öne çıkan, çektiği fotoğraflar ile otoriteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından tam not alan İsmail Ciydem, fotoğrafçılığın sırlarını bizlerle paylaştı. Nasıl profesyonel fotoğraf nasıl çekilir? Doğa fotoğraflarını ne zaman çekmek gerekir?  gibi profesyonel ve sanatsal bir fotoğrafın ortaya çıkması için gerekli tüyolara bu sorular aracılığıyla cevap aradık. İsmail Ciydem kim?

İsmail Ciydem, uzun yıllardır Dijital Göçebe (Digital Nomad) olarak kariyerine devam, sürekli seyahat ederek çalışmalarını sürdüren, toplum tarafından kanıksanmış varsayılan yerleşik düzeni reddeden bakış açısıyla ülkemizde az bulunan başarılı fotoğraf sanatçılarından, son dönemde ön plana çıkarak herkes tarafından beğeni ile takip edilen nadide sanatçılardan biri. Özellikle sosyal medya aracılığıyla paylaşmış olduğu fotoğraflar kullanıcılar tarafından yüksek ilgi görüyor olmakla birlikte fotoğrafçılık konusunda otoritelerin de beğenisini alarak takip edilmekte. Ciydem, fotoğrafçılığın gerçek bir sanat olduğunu ve doğru dokunuşlar ile eşsiz sonuçların alınabileceğinin bir kanıtı niteliğinde. Çekmiş olduğu doğa ve şehir fotoğrafları adeta bir sanat eseri mahiyetinde. Profesyonel ve sanatsal fotoğraflar çekebilmek adına tüyoları uzmanından dinleyin. Güzel fotoğraf nasıl çekilir?

Sanatsal ve profesyonel fotoğraflar nasıl çekilir?

Ciydem, klasik fotoğrafçılık anlayışına modern ve profesyonel dokunuşlarda bulunuyor. Sıradan gibi görülen kareler onun profesyonel ellerinde adeta sanatsal bir etkinliğe dönüşmekte. Fotoğraf çekmenin tamamen ilham ile ilişkili olduğunu söyleyen Ciydem, yaratıcılığın sanat ile buluşması sonucunda en doğru temada en güzel fotoğrafların ortaya çıkabileceğini ifade ediyor. Özellikle doğa fotoğraflarının sanatsal bir mahiyete sahip olabilmesi adına doğru zamanın beklenmesi ve bunula birlikte doğru açının yakalanması, elbette olmazsa olmaz sanatsal zekanın açığa çıkarılması gerekiyor. Bunlara dikkat edilmesi durumunda sanatsal ve profesyonel fotoğrafların ortaya çıkabileceği üzerinde duran Ciydem, profesyonel fotoğrafları herkesin çekebileceği fakat sanatsal mahiyete sahip fotoğrafların çekilebilmesinin ancak sanatsal bir zekaya sahip olunmasıyla mümkün olunabildiğini söylüyor. İsmail Ciydem’in fotoğraf arşivine göz atıldığında sanatsal zekanın profesyonellikle nasıl ortaya çıktığı ise netlikle görülebilir.

Editör: Haber Merkezi