İstanbul'da adliyelerde avukatların büyük bir boykot başladığı ortaya çıktı. Boykotun nedeni yiyecek içeçek fiyatlarında uygulanan ayrım.

Milliyet gazetesi yazarı Melih AIşık "Avukat boykotu" başlıklı yazısında konuyu gündeme getirirken şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Barosuna bağlı avukatlar, Adliyelerde boykot başlattılar. Gerekçe; kafeteryalardaki fiyat eşitsizliği. Örneğin hâkim - savcı ve personele 1,25 kuruştan verilen çay avukatlara 3,5 liraya veriliyor. Kahveyi hâkim ve savcılar 3 liraya içerken avukatlar 7 - 8 lira ödüyor.

Yemek fiyatlarında da fark var. Lokantaları işleten Öztürk firması yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı’nın hâkim ve savcılar için mali destek sağladığını, hâkim ve savcılara bu destek sonucu aynı yemeğin daha ucuz fiyatla çıkarıldığını bildirdi. Firma kafeteryalarla ilgisi bulunmadığını açıklamasına ekledi.

Kafeterya ve lokantalardaki fiyat farkını düzeltmek Adalet Bakanlığı’na düşüyor. Hukuk sisteminin avukatlar da asli ve eşit parçasıdır. Avukatlara turistik fiyat uygulamak ayıp oluyor!

Editör: Haber Merkezi