İstanbul Arel Üniversitesi'nden tarafımıza gönderilen tekzip metninde şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Arel Üniversitesi olarak 23.08.2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenimizde, minnet ve rahmetle andığımız mezunumuz Şehit İsmail Can SOFTA'nın fotoğrafının tören alanına alınmak istenmediği şeklinde yayınladığınız haber ve haberde ileri sürülen gerçek dışı tüm iddia ve içerikleri tekzip ediyor, aşağıdaki açıklamalarımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

" Kamuoyu açıkça bilmelidir ki; Habercilik ve yayın ahlakıyla bağdaşmayan, doğruluğu araştırılmadan verilen işbu tekzibe konu yayınlarla üniversitemizin saygınlığı zedelenmiş ve üniversitemiz hiç hak etmediği şekilde zan altında bırakılmıştır. Sevgili mezunumuz Şehit İsmail Can SOFTA'nın vefat haberi, üniversitemizin 23.08.2021 tarihinde yapılan

mezuniyet töreninden günlerce önce alınmış, bu acı haber üzerine üniversitemizin internet sitesinde, sosyal medya hesaplarında şehit haberine yer verilmiş, üzüntü ve taziye mesajları yayınlanmış, Mütevelli Heyet Başkanımız, Rektörümüz ve hocalarımız tarafından da sosyal medya hesaplarında taziye mesajları yayınlanmıştır.
Mezuniyet töreni öncesi Üniversitemizin, şehidimiz ile ilgili yukarıda bahsi geçen paylaşımları varken ve hatta Üniversite olarak şehidimizin adının üniversite kampüslerinde yaşatılması adına, isminin nereye verileceği konusunda
çalışmalar yapılırken, üniversitemiz tarafından şehidimizin resminin tören alanına alınmadığı yönünde sosyal medya, basılı ve görsel mecralarda haber ve paylaşımlara yer verilmesi açıkça kötü niyetli ve provakatiftir.

Sosyal medyaya, oradan da çeşitli basılı ve görsel mecralara taşınan görüntüler sırasında dikkat edildiğinde görülmektedir ki, tören alanında o sırada saygı duruşu yapılmaktadır. Mezuniyet töreninin tamamına ilişkin üniversitemiz internet sitesinde, sosyal medya hesaplarında ve Youtube'da paylaşılan video izlendiğinde görülecektir ki,
bahsi geçen saygı duruşu şehidimiz ve tüm şehitlerimiz adına yapılmaktadır.
Törenin devamı izlendiğinde de yine görülecektir ki, törende konuşmacılar tarafından şehidimiz defalarca anılmış, yine şehidimizin üniversitemiz hocalarınca hazırlanan ve tören alanına bizzat onlar tarafından getirilen resmi, mezun olduğu bölüm arkadaşları tarafından sahneye çıktıklarında beraberlerinde başlarının üstünde taşınmıştır.
Sosyal medya, yazılı ve görsel mecralarda yayınlanan haberde yer verilen görüntülerde yaşananların şehitlerimize saygı duruşu sırasında, görüntüde yer alanlar arasında gerçekleştiği açıkça ortada iken, görüntülerin üniversitemiz yetkililerince şehidin resminin tören alanına alınmaması şeklinde yorumlanması ve haber olarak bu şekilde kamuoyuna servis edilmesi, gerçeği yansıtmayan amacını aşan haksız ve kötü niyetli bir yorum olmuştur.

Ayrıca belirtmek isteriz ki, Üniversitemiz tarafından, yaşananlarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli inceleme ve araştırma yapılmak üzere soruşturma da derhal başlatılmıştır. Netice itibarıyla, doğruluğu araştırılmadan muhtelif sosyal medya hesaplarında kötü niyetli olarak yayınlanan görüntülerin alınarak üzerine gerçek dışı iddia ve ithamlar içeren ifadeler eklenerek yayınlanmasını, yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutarak tekzip ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız."

Editör: Haber Merkezi