Koronavirüs gündemin bir numaralı konusu. Salgın giderek büyüyor.

Hem dünyada, hem de ülkemizde her gün ölümler yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün vaka sayısını ve ölüm sayısını açıklıyor.

Koca, cuma günü de şu açıklamayı yaptı:

"Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu teması azaltmaktır. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Kendimizi riskten izole edelim.

Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını engellemektir. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Virüse bu gücü tanımayalım. Kendimizi izole edelim. Yuvamız en büyük gücümüzdür.

Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2786 pozitif vaka daha tespit edildi. 20 bin 921 toplam vaka. 69 hastamızı kaybettik.

Erkeklerde koronavirüse yakalanma oranının daha yüksek olduğunu belirtelim. Gençler hastalığı ya hiç hissetmiyor ya da hafif geçiriyor.
 
İyileşen 69 hastamız daha var. Kayıp sayımız düne kıyasla az. Tablonun bütünü ise bize şunu söylüyor: Temas içinde olmamalıyız, araya mesafe koymalıyız, kendimizi izole etmeliyiz. Virüsün yayılmasını tedbirleri uygulayarak durdurabiliriz.

Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya'dır. 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, erkellerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksel olduğunu söylemek istiyorum. Gençlerim hastalığı ya hissetmemekte yada hafif geçirdiğini daha önce ifade etmiştim. Şuan 25 ilde can kaybımız olmadı. En yüksek can kaybımız 210 ile İstanbul."

Gerçekten ciddi rakamlar.

Bir günde 69 vatandaşımız hayatını kaybetmiş koronavirüs nedeniyle İstanbul'da... Bugüne kadar toplam sayı da 210'muş.

Oysa sadece cuma günü, yani 3 Nisan günü İstanbul'da normal ölüm sayısı 260. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kayıdı bu.

Bu sayının çok daha yükseği de çıkıyor zaman zaman. Türkiye'de de günlük ölümlerde şehir olarak ilk sırada.

Şimdi koronavirüste de ilk sırada.

Ama doğal değil mi; çünkü Türkiye'nin en kalabalık şehri.

Yaklaşık 20 milyon kişi yaşıyor. Günlük ölümlerin sayısının yüksekliği de bundan oluyor.