İstanbul'da 24 saat hizmet vermeye başlayan metrodan sonra, Boğaz Hatları'nda çalışan vapurlar da artık 24 saat hizmet vermeye başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, bu konuda İBB Meclisi'nden karar beklediklerini belirterek "Karardan sonra boğazda da 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız" dedi.

İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Şehir Hatları’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, hatlarının iyileştirilmesi ve denizciliğin toplu ulaşımda payının artması yönündeki hedefini gerçekleştirmek üzere çalışmaları hızla sürdürdüklerini açıkladı.

Adalar’da yönetime geldikten sonra Toplu Ulaşım Müdürlüğü bir çalıştay düzenlendiğini ve çalıştayın sonunda ring seferi olarak Adalar’a 24 saat hizmet verilmeye başlandığını hatırlatan Dedetaş, Boğaz Hatları’nda da bu kapsamda çalışmalar başladığını açıkladı.

Dedetaş, bu konuda meclisten karar beklediklerine dikkat çekerek “Karardan sonra boğaz tarafında da 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız” dedi.

Dedetaş, Şehir Hatları’nın, 2019 yılında 42 milyon 500 bin yolcuya ulaşım imkânı sağladığını, bu rakamın biraz daha artması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Sözcü

Editör: Haber Merkezi