Binlerce kutu sahte ilacı merdivenaltı depolarda sakladılar. Piyasaya sürmeye hazırlandıkları sırada polisin operasyonuyla yakayı ele verdiler.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaçtan resmi belgeye kadar sahteciliğin önlenmesine yönelik 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. İstanbul Beyoğlu'ndaki bir merdivenaltı depoya baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan 47 bin kutu ilaca el konuldu.  Şüpheliler kanser ilacından Kovid-19'a kadar binlerce sahte ilacı merrdivanaltı depolarda saklayarak piyasaya sürmeyi planlıyordu.

İstanbul Ümraniye'de ise şüphelilerin vitamin haplarından şampuana kadar binlerce ilacın ambalajının taklidini ürettikleri belirlendi. İş yerine düzenlenen operasyonda 12 bin 800 adet boş ilaç kutusu ele geçirildi. 6 kişi yakalandı.

Şüphelilerin sahte sürücü belgesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kurum kartları, onlarca resmi kuruma ait kartların tasarımlarını yaptıkları ve bunları para karşılığı sattıkları ortaya çıktı. Ekipler, İstanbul Bağcılar'daki adrese operasyon düzenledi. Çok sayıda dijital materyale de el konuldu ve şüpheliler yakalandı.

Mali Şube ekipleri sahte ilaç üreten şebekeye yönelik operasyon için düğmeye bastı. 6 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, 5 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan armalarda, 450 bin adet Covit -19 tedavisinde kullanılan tablet, 500 bin adet Covid-19 ilaçları, evcil hayvan ilaçları, vitamin ilaçları, kanser tedavi ilaçları, şeker hastalığı tedavi ilaçları, steroid ilaçları ve cinsel içerikli ilaçlar, 500 bin adet ilaç ambalaj ve malzemeleri, 150 litre ilaç yapımında kullanılan kimyasal madde, 1 av tüfeği ele geçirildi

Sahtecilik suçlarının önlenmesine yönelik operasyonların aralıksız süreceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi