İstanbul'da gece yarısı başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini daha da artırdı. Saat 9:15 itibariyle trafik yoğunlu yüzde 70'lerin üzerine çıktı. İşe ve okula gitmek isteyen İstanbullular zor anlar yaşadı

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmur, sabah saatlerinde de devam etti. Rüzgarın da etkili olduğu yağmurda vatandaşlar zor anlar yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) haritasında trafik yoğunluğu, saat 09:16'da yüzde 72'ye ulaştı.

Meteoroloji dün yaptığı açıklamada,

Yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde görülecek sağanağın, il genelinde salı gece saatlerine kadar kuvvetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer vermişti.

BUGÜN VE YARIN DEVAM EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından AKOM'un verilerini paylaştı. Şiddetli yağmur ve kuvvetli fırtınanın haberini verdi. İşte Murat Ongun'un açıklaması şöyle:

AKOM'a göre bugün ve yarın yağışlar toplamda 100kg/m2’yi bulacak. Fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle oluşacak olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edilmekte. Her türlü olumsuz durumda @ibbBeyazmasa diğer ekiplerle beraber 7/24 hizmet vermektedir.