Göreve geldiği günden bu yana İstanbulluları hyal kırıklığına uğratan,beklentileri karşılamadığı gibi verdiği sözlerine yerine getirmeyen CHP'li İBB, İstanbul'un toplu taşıma sistemini çökertti. İBB yönetimi, ulaşımı kolaylaştırma ve rahatlatma vaadini de rafa kaldırdı.

En son Karadeniz turuyla gündemi meşgul eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'si, metrobüs, tramvay ve İETT otobüslerinin sık sık yangın, arıza ve kazalarla vatandaşların can güvenliği için büyük risk oluşturmaya başladı.


İstanbul halkını çileden çıkaran uygulamalardan biri de metro istasyonlarında kendisini gösterdi. Yandaşlarına İhaleler üzerinden milyarlarca para kazandıran İBB yönetimi, geçen yıldan bu yana metrolardaki bir çok yürüyen merdiveni kapattı. Özellikle engelliler ve yaşlılar büyük zorluk yaşarken, vatandaşlar İBB yönetimine tepki gösterdi.

Hacıosman-Yenikapı Metro Hattında Hacıosman girişi ile yine aynı hattın Yenikapı Meydan girişinin de karşılıklı olarak kapatılmıştı.

Üsküdar-Çekmeköy metro hattında metrobüs ve otobüs aktarma merkezi olan Altunizade'de Bağlarbaşı yönü ile Ümraniye Santral ve Necip Fazıl istasyonlarının yürüyen merdivenleri çalıştırılmamıştı.

Kadıköy-Tavşantepe metro hattında ise yine Marmaray'a aktarma yapılan Ayrılıkçeşmesi'nde yürüyen merdivenin kapatıldığı, bakım yapıldığına dair konulan paravanın da siyah torba ile kapatıldığı dikkat çekti. 

Editör: Haber Merkezi